Stop madspild, også med en rest popcorn

Jeg har jo skrevet om det før, det med stop madspild. F.eks her og her.

Det er bare noget der ligger mig meget nært, altså det med at man ikke bare smider maden ud. Det kan blive en hel sport for mig at få brugt alle rester, eller at fryse dem ned.

Således blev vores rest popcorn fra eftermiddags biograftur heller ikke smidt ud, men netop lavet til en lækker snack. Og faktisk en god måde at bruge flere forskellige rester af nødder, slik og chokolade på.

Oplagt efter f.eks en fest, jul eller påske, hvor slik/snack skålen ikke er helt tømt endnu.

I denne udgave er der popcorn, saltede macadamia nødder og smeltet mørk chokolade. 

Men det er vist kun fantasien der sætter grænser. Jeg er ret vild med den salte og søde kombi, eller en kombi med lakrids og chokolade 🙂

Hvad er jeres bedste “stop madspild” eller brug af rester tip?

Jeg kan starte lidt på listen:

  • Grøntsagsuppe, wok eller tærtefyld af de “kedelige” grøntsagsrester.
  • Vietnamesiske ruller af en rest kød/fisk og salat.
  • Biksemad (kan jo laves af næsten alt)
  • Æble/frugt grød af de lidt rynkede frugter.
  • Banankage eller smoothies af de meget modne bananer.

Det var bare lige lidt, skal nok fylde lidt mere på listen en anden dag 🙂

2 Comments
  1. Vi fryser oste-rester ned. Altså når det bliver svært at få flere skiver af skæreosten. Den bliver skåret i småstykker og frosset ned i frostpose. Efterhånden fyldes posen op med rester af revet ost, skæreost osv. På den måde har vi altid ost til tærte, lasagne og lignende retter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.