Kanelsnurrer, måske et hyggeligt og ekstra lækkert påskeprojekt?

BoschprodBenteJeger-4417_zpstdwyjslw

Skal i bage i påsken? Så vil mit bedste bud være kanelsnurrer efter denne lækre opskrift. Opskriften fik jeg efter det Bosch event, som jeg fortæller lidt mere om i dette indlæg. Eventet var nemlig en bagedyst med deltagere fra de forskellige nordiske lande. Og vi bagte (ja du gætte rigtigt) kanelsnurrer ;-)

Billederne er også fra eventet hvor selveste Hr. Strangas kom og lærte os at bage i den nye lækre ovn (som i jo ved, jeg vildt ønsker mig) kanelsnurrerne blev virkelig lækre.

Opskriften som jeg har fået lov at dele med jer, følger nederst i indlægget.

BoschprodBenteJeger-4273_zpsqv9xcjao

BoschprodBenteJeger-4227_zpsyqxbqmrkFotos: Bente Jæger fra cameraworks.dk

Kanelsnurrer efter opskrift fra Hr. Strangas

6 styk.

Dej:

2 dl mælk
20 g gær
1 lille æg
400 g mel
60 g sukker
5 g of salt
10 g cardamom pulver
100 g smør

Remonce:
200 g smør
200g sukker
15 g kanel pulver

Hæld kold mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 7-8 minutter, så du skal bruge en røremaskine og indstille den på lav hastighed.

Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes til den er blank og glat – det tager ca. 7-8 minutter (de lange æltetider er virkeligt afgørende for det færdige resultat). Lad herefter dejen hvile lunt i 1½ time med et klæde over, så den hæver lidt op.

Slå dejen ned til en fast klump, pak den ind i husholdningsfilm og lad den køle af i køleskabet i mindst 1 time.

Imens dejen hviler røres smør, sukker og kanel sammen til en remonce.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca 30 x 60 cm. Smør remoncen ud over dejpladen, så det er jævnt fordelt.

Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul nu dejen ud igen til ca 30 x 30 cm og skær den i 12 strimler, der er 30 cm lange og ca 2,5 cm brede.
Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 6-7 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud.

Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip hen over de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i bollen.
Sæt bollerne på et par bageplader med bagepapir, så snoningerne vender opad. Lad bollerne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Pensl kanelbollerne med æg, drys dem med lidt sukker og bag dem ved 200° i ca. 12–14 minutter.

Afkøl kanelsnurrerne på en rist.

 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Mums, jeg blev inspireret og lavede kanelsnurrerne efter opskriften i formiddags. De er lidt tidskrævende med 3x hævning, men de smager voldsomt godt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *