Den bæredygtige mission bag Auping

image1

I husker nok, at jeg skrev om min skønne nat, i en vidunderlig og søvnvenlig Auping seng?

Efter den dejlige nat, stod dagen på besøg på Aupings bæredygtige fabrik i Deventer, Holland. Og hvad vil det så sige at have en bæredygtig fabrik, tænker du måske?

For Auping er det ikke blot en mission at være bæredygtige, men en selvfølge. Derfor tænkes det ind i alle tænkelige situationer. Lige fra malingen der bliver brugt på sengestel, til varmen der genereres på fabrikken og videre til kontoret, ud i at det træ og træstøv der er tilovers, genbruges til brikker der igen kan bruges til opvarmning og til det regnvand der bruges på toiletterne og mange mange flere situationer, jeg vil sige at ALT er gennemtænkt på den mest bæredygtige måde.

IMG_3585

IMG_3578

IMG_3566

IMG_3604

Det var en meget facinerende og passioneret oplevelse at se og høre hvor meget de brændt for bæredygtighed. Og fabrikken, som står helt klar til sommer var et levende bevis på dette.

Tænk sig at alt kan genbruges og bliver genbrugt, det er da fantastisk at tænke på, netop derfor givet det for mig (og for vores jord) desto mere mening at bruge, de trods alt, lidt mange penge på en seng. Den er med andre ord jo god for både mig og miljøet ;-)

Eneste “problem” (udover pengene) er så lige nu at vælge, der er nemlig over 1,2 millioner designmuligheder af en Auping seng, der skal vælges, model, stel, madras, stoft, ben, med eller uden motor og meget meget mere.

Tænk sig at der sidder en dame (eller det tror jeg, så kun damer på systuen) og syr sengen helt i hånden, eller hvertfald kanter, lynlås mm. Selve quiltningen blev lavet på maskine, det er en meget personlig proces, hvor der står navn på hver bestilling, så de ved lige præcis hvem der skal have de senge de laver på dagen, det er der altså ikke meget masseproduktion over i min verden.

Min favorit er stadig en Criade, simpelthen SÅ pæn! Og den skal nok komme hjem og bo på Vesterbro, om en dag eller 2027 dage  – Det er jo okay at drømme ik ;-)

Til den tid drømmer jeg også om at få lidt flere cm. at sove på, de 140 vi har idag, er bare lidt småt når vi enkelte dage også har Molly My i midten, læs så ligger hun gerne på tværs og fylder for fem.

Auping om bæredygtighed:

I mere end 125 år har Auping arbejdet innovativt med udvikling og produktion af senge i høj kvalitet. Vi er hele tiden bevidste om den indvirkning, vores aktiviteter har på miljøet, og vi gør alt, hvad der står i vores magt for at bevare et godt miljø for de kommende generationer. Vi bruger sikre og ansvarlige produktionsmetoder og miljøvenlige materialer som f.eks. vandbaserede lakker, madrasser uden CFC samt PEFC-certificeret træ.

Vi ønsker hele tiden at forbedre os, og vi arbejder efter Cradle to Cradle® princippet. Det er vores mål at blive en fuldt C2C® virksomhed i år 2020, hvilket betyder, at alle vores materialer, produktionsmetoder og arbejdsprocesser skal gøres bæredygtige. Flere af vores produkter er allerede C2C® Silver certificeret og et stort skridt er nu taget mod vores drøm om en ny, bæredygtig Auping fabrik.

Vores nye bygning konstrueres, så vi belaster miljøet mindst muligt. For eksempel genbruger vi overskudsvarme fra forskellige produktionsprocesser. Det betyder, at vores energiforbrug reduceres med 90 %. Vi har LED-belysning, som er meget energibesparende, og samtidig installeres lyskupler med spejle, der reflekterer solenergi optimalt. Toiletter skyller med regnvand, og hvide tagplader sørger for, at temperaturen i produktionshallen forbliver konstant.

Auping laver udover senge, også virkelig fint sengetøj, puder og puffe. Men mere om dem en anden dag, dette indlæg er vist allerede langt nok.

Se mere Auping, lige her.

 

Ps. dette indlæg er (desværre) IKKE sponsoreret af Auping.

Ja, de har inviteret mig på rejsen til Holland, men indlæg og ord er helt af egen lyst.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *