Kylling, karry, kokos og kål

IMG_5192

IMG_5194

Molly My og jeg har fået en sjov udfordring, vi er nemlig blevet bedt om at lave en børnevenlig hverdags ret, i samarbejde med app’en GoCook. Kender i den altså app’en? Det er en app fyldt med børnevenlige retter, nemme opskrifter og inspiration.

Den er specielt god til børn der gerne vil være med i køkkent, enten som hjæper eller for dem der er store nok til selv at kaste sig ud i madlavningen. Der er udover inspiration, også en masse tip, tricks, videoer og vejledninger at hente.

Molly My nyder virkelig at være med i køkkenet, specielt er det sjovt at slå æg ud, forme frikadeller eller skære grøntsage til salat. Alfa og omega for mig med hende i køkkenet, er at hun har nogle gode børne redskaber at arbejde med.

IMG_5204

Idag har vi valgt at lave en klassisker, nemlig kylling i karry og kokosmælk, naturligvis tilsat en masse grøntsager. Vi serverede den med forskellige toppings, hvide ris og en sprød kålsalat.

IMG_5215

IMG_5222

IMG_5224

Til karryretten har vi brugt:

– Kylling (fra en glad økologisk høne!)

– Grøntsager, brug hvad du har i grøntskuffen og undgå her madspild. Vi havde forårsløg, gulerødder og en peberfrugt.

– Karry, chutney, salt og peber

– Kokosmælk

Start med at “brænde” karry af i lidt olie, tilsæt chutney og når det har fået lidt varme tilsættes kyllingen. Den steges til den er færdig (skær den evt. i mindre stykker inden den tilsættes).

(OBS. omkring her passer det meget godt med at evt. ris også sættes over, så de er færdige med resten af retten. Vi laver altid ris efter følgende mål. 1 dl ris til 2 dele vand)

Og herefter tilsættes grøntsagerne efter størrelse og tilberedningstid. Start med de grøntsager der skal have længst tid, f.eks. gulerødder, kål og broccoli skal have længere tid end forårsløg og peberfrugt.

Tilsæt til sidst kokosmælk og lad det koge op og sætte sig med de øvrige ingredienser. Smag til med salt og peber.

Som tilbehør lavede vi kogte hvide ris, en kålsalat med ristede pinjekerner og citronsaft.

Til drys var der æble, banan, hakkede mandler og toppen fra forårsløg, her kan igen næsten alt bruges. F.eks. er det også lækkert med ristet kokos, ananas eller rosiner.

Tilberedningstiden er cirka 25 minutter inkl. kogning af ris.

IMG_5230

IMG_5236

 

Indlægget skrives i samarbejde med Coop / GoCook, opskrift og ord er vores egne.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Hvor ser det hyggeligt ud og skønt når de små vil hjælpe til. Hvilke redskaber er det i har til hende? Søger nemlig knive mm til min 2-årige søn.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *