Gør vi hende mon en “bjørnetjeneste”?

IMG_5438

Jeg tror at jeg fik nævnt det kort i andet indlæg, at vi i lørdags var i Stenlille og besøge Molly My’s rigtig gode (og savnede) børnehaveveninde?

Der er ingen tvivl om, at de to piger elsker hinanden højt! De hyggede, legede og havde en fest i hinandens selskab. 

Molly My havde glædet sig helt tosset, og talt virkelig meget om det, både hjemme og i børnehaven.

Hun taler generelt rigtig meget om hendes venner, Nadia og Marlon. Og selvom vi oplever at hun også leger med andre børn i børnehaven eller hjemme. Så er det altid de to, der er hendes venner, i tankerne og i talen.

Marlon går jo heldigvis stadig i børnehaven, og de to har stor stor glæde af hinanden. Og Nadia ser hun når vi forældre får arrangeret en legeaftale.

Søren og jeg har talt om, om vi måske gør hende en “bjørnetjeneste” i at hjælpe hende med at holde fast i venskabet. De vil jo aldrig komme til at ses mere en måske 5 gange om året eller lign. 

Er det så ikke “farligt” at hun holder så meget fast i præcis det venskab, fremfor at udvikle nogle andre?

Man kan og skal jo ikke “tvinge” børn til at lege og skabe venskaber, men kan vi hjælpe hende på vej?

Er det noget vi som forældre skal forholde os til? Eller bare være lykkelig for at hun har så gode venner i en tidlig alder?

Er det noget i har oplevet eller forholdt jer til? 

Mange spørgsmål! Men man vil bare det bedste for ens børn ik? Og det gør sgu ondt i morhjertet, når hun græder fordi hun savner Nadia.

 

 

 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Børnehaven bør sætte hende sammen med andre på hendes alder og arrangere lege så hun på den måde får etableret flere venskaber. I kan selv spørge hende om ikke x eller y skal med hjem og lege en dag :)

  • Hvorfor bør børnehaven det?
   Molly My har jo ikke problemer med at få en ven. Hun har to bedste venner, som hun åbenbart har det bedst med.

   Hvis hun vil have X eller Y med hjem, er jeg sikker på at hun siger det til sin mor :)

 • Jeg havde én ven som lille. Ikke fordi jeg ikke kunne finde andre, men fordi jeg KUN ville lege med Emil.
  Han var den sjoveste i hele verden. Og vi havde vores eget private sprog.

  Pædagoger var bekymrede fordi vi ikke udviklede venskaber med andre. Derfor skulle vi skilles ad. Jeg husker det stadig som det vildeste overgreb at vi ikke måtte lege sammen mere. Vi reagerede også begge ret voldsomt og projektet blev droppet.

  Emil flyttede også langt væk, og vi har altså ikke haft nogle problemer i at udvikle andre venskaber derefter.

 • Dengang jeg var lille flyttede min veninde også meget langt væk .. Men vi holdt fast i hinanden, selvom vi kun så hinanden et par gange om året .. Da vi begyndte at kunne skrive, skrev vi breve til hinanden . Hun var min vigtigste ven som barn og de weekender , vi så hinanden var de bedste ..
  Jeg havde en masse gode venner derhjemme, som jeg legede med i hverdagen ..
  Det var aldrig et problem for mig, at have både hende og andre venner ..
  Og jeg synes ikke, forældre skal bestemme hvornår et venskab er vigtigt .. Hvis det er vigtigt for barnet, burde det være vigtigt for forældrene ..

  Og hun leger jo også med andre børn ..

 • hej.

  Jeg synes bestemt i skal holde ved venskabet. Min ældste veninde er fra børnehaven og vi flyttede til hver vores by.
  Hun er min tætteste og er i dag gudmor til min første datter ❤️

 • He he, nu er jeg nok lidt forudindtaget af min mening, da jeg er Nadias mor :-)

  Synes absolut ikke vi gør dem en bjørnetjeneste. Nadia snakker også rigtig ofte om sin bedste ven/venner Molly og Marlon. Nadia var også ked af det efter i var kørt i lørdags, for hun savnede sin Molly.

  Dog har hun også fået en ny bedste ven i den nye børnehave. Hende var hun hjemme og besøge i går efter børnehaven og de havde haft det så sjovt. Som du nok kan huske første gang Nadia havde være med Molly hjemme og lege måtte jeg bære en grædende Nadia over til toget og hun fortsatte hele vejen til Roskilde. Samme senarie løb af stablen i går for hun var så ked af det og ville tilbage til Sarah. (Denne gang dog i bilen)

  Så længe de selv har lyst til at se hinanden og lege sammen, så støtter vi i hvert fald op om det.

  Vi prøver dog samtidig at introducere nye venner også, så det ikke kun er 1 person der kan leges med.

  Lige nu har Nadia 3 rigtig gode venner som hun leger privat med, Molly (Gamle børnehave), Mikkel (Har været sammen/leget siden de var 2 mdr.) og Sarah (nye børnehave) Derudover er der Cecilie (Vennepars datter, der er 1 år yngre) Marlon (gamle børnehave, sammen med jer)

  I den alder de har nu, synes jeg faktisk det er et helt fint antal, dog med plads til nye venner jo ældre de bliver. Uden dog at glemme de gamle venner.

 • Vores datter fik en dejlig veninde da hun startede i børnehaven. Vi flyttede efter et lille år, men har holdt kontakten og de ses 4-5 gange årligt. Hun glæder sig vanvittigt hver gang og savner hende også efterfølgende. Hun har fået nye venner i den nye bh. og trives.
  Nu er hun startet i skole – en skole hvor hendes venner ikke skal gå (det er altså uheldigt!) Hun har karet det så flot og har trukket på hendes erfaring med, at man godt kan bevare venskaber, selv om man ikke ses hver dag.

 • Jeg mødte min bedste veninde da vi var 3 år og gik i børnehave sammen. Vi legede sammen hver dag. D vi skulle på hver vores skole holdte vores forældre kontakten så vi kunne blive ved med at ses. Selvom vi boede i samme by gik der nogen gangår lang tid imellem vi så hinanden. Men hver gang var sjovt og hyggeligt. I dag er vi begge 30 år og jeg kan slet ikke forestille mig et liv uden hende. Vi holdt kontakten selvom vi gik på hver vores skole med hver vores nye veninder og vi fik hver vores egne oplevelser. Vi ses stadig så tur vi kan og hygger os rigtig meget. Vi har udviklet os sammen og jeg er taknemmelig for at vores forældre tog det valg de tog. Hun er stadig min bedste veninde efter 27års venskab og i marts stod hun gudmor til min lille datter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *