Hvor går grænsen?


IMG_7816.JPG
Telenor har bedt mig, at tænke over det med at dele billeder på de sociale medier, her tænkes på blogs, Facebook, Instagram mm. Selv deler jeg jo på livet løs, jeg har vist nævnt det før, men bloggen her er f.eks. ligeså meget en dagbog til Molly My, som den er til jer læsere. Altså forstået på den måde, at hun vil få mulighed for at følge hendes barndom på en anden vis, når hun bliver ældre, end jeg selv har mulighed for.

Jeg er med på at tiderne har ændret sig, og der ikke var sociale medier, da jeg var barn. Så det var som sådan ikke en kritisk af, hvordan min barndom er dokumenteret. Men mere en tanke omkring at de sociale medier er her, og de er kommet for at blive, i en eller anden forstand.

Derfor er det den bedste gave jeg (vi) kan give vores datter, netop at vi dokumentere og skaber minder for hende, minder som hun ikke kun vil kunne dele i hendes hjerte og sind, men altså også fysisk vil kunde finde frem (online) og se på dem.

På billederne ovenfor, har jeg fundet en del forskellige situationer frem, de er for mig alle lige vigtige og relevante, men det er måske ikke alle der finder det naturligt at f.eks. tage et billede til 3 års undersøgelse hos lægen, som på billedet i midten?

Alle billederne er fra min Instagram profil, og de viser vores hverdag og liv som det er, dvs. vi er morgentrætte og uglede, på ferie, til fest, til fejring i børnehaven, til lægen, i bad, sover sødt og sammen med bedste veninden.

Er det for jer f.eks. okay at dele billeder af børn der sover, eller et billede som her hvor Molly My er i bad i køkkenvasken?? – Jeg ved ikke om mine grænser går længere end andres, men dette udsnit er alle billeder, der er helt okay for mig.

Jeg ville aldrig komme et billede af en nøgen Molly My på bloggen, Facebook eller Instagram, ligesom jeg heller ikke ville af mig selv, sådan til sammenligning. Ville jeg ikke gøre det med mig selv, ville jeg heller ikke gøre det med Molly My. Det er nok en meget god rettesnor at følge ;-)

Ligesom jeg heller ikke gøre det med et billede hvor hun var virkelig syg eller ked af det. Jeg har billeder hvor hun ligger og putter på sofaen med feber eller lign, det ER også vores hverdag, og det billede jeg gerne vil vise, og altså ikke kun det “pæne” og korrekte.

Men hensyn til Molly My’s veninder, som f.eks. her det sidste billede med hendes bedste veninde Nadia, der har jeg tidligere spurgt Nadia’s mor, om hun måtte komme på bloggen, og det måtte hun gerne, så længe det var anstændigt. Hvilket jeg jo syntes det er :-)

Jeg ønsker at vores “sociale verden” dvs. blog, Instagram og Facebook, skal fremstå så virkelig som virkeligheden er, derfor er det ikke billeder uden f.eks. ansigt eller med ryggen til. Jeg ved at det er løsningen for mange, hvis ikke de ønsker at deres børn skal fremstå at gøre det på den måde, hvilket jo også er en fin måde at gøre det på. Det er bare ikke min stil og derfor er det billeder som jeg ser dem.

Dog får jeg aldrig Molly My til at stille op og posere, de fleste billeder er taget i leg og i aktion, simpelthen fordi jeg føler det er vigtigt at hun ikke bliver for meget “bloggerbarn” af sind, giver det mening?

For mig er det vigtigste egentlig, at vi dokumentere livet, livet som det er! Men også husker at leve offline og væk fra mobilen mm.

Hvad er jeres tanker omkring børn/familie på sociale medier? Går jeg over jeres grænser eller har i andre tanker? Så del dem rigtig gerne :-)

Ps. Telenor, har lige nu skudt en ret skøn kampagne og en masse konkurrencer igang, hvor man kan vinde et fotoshoot af hele familien, og hvem vil ikke gerne det? Se mere her.

 

Indlægget er sponsoreret af Telenor, tanker og meninger helt mine egne.

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Jeg er enig med dig i den betragning, at der gælder de samme regler for ens børn som for en selv. Fx skriver du at du ikke vil ligge nøgenbilleder op af dig selv og såvel heller ikke din datter.
  Men ellers er jeg nok i den modsatte ende. Jeg har selv ingen børn endnu. Men jeg synes tanken om at dokumentere barndommen er en rigtig god ide. Dog er jeg meget privat selv og ligger kun billeder ud af mig selv, som kun mine venner kan se om det så er på facebook eller instagram.

  Det vigtigste tror jeg dog, er at man tager stilling og tænker over det. Nogle har brug for meget privatliv andre har ikke.

  I øvrigt er det nogle helt vildt dejlige billeder :)

  Mvh. Pleasure Box
  http://www.pleasurebox.dk – Bevar gnisten

 • Fint skrevet, Michala.
  Jeg er enig med dig og har selv samme grænser. Uden selv at have børn, bliver jeg selvsagt ikke fristet af at lægge billeder op af dem, men med mine lækre nevøer er der ofte en situation. Men der har jeg fået klart RØDT lys. Det er helt forbudt. Og den grænse synes jeg personligt er for yderligtgående.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *