Ferie på børnenes præmisser

IMG_8036.JPG

IMG_7889.JPG

Jeg læste denne (godt nok lidt ældre) artikel den anden dag, omkring ferie uden for mange planer, og tænkte helt ego i mit stille sind, at vi da egentlig gør det ret godt selv. Altså vi har lidt af det hele, som der anbefales.

Vi har nemlig, udover planlagt besøg og små ture og “bare” slap af dage i haven, på sofaen eller på et tæppe i skyggen.

Jeg har meget fokus på at det bliver i Molly My’s tempo og udfra hendes behov, ligeså meget, som hun elskede dagen med hendes 3 bedste venner på besøg, ligeså meget elsker hun stille afslapningsdage.

Og vi forældre nyder det også, igår fik jeg f.eks læst en del af en god roman, ikke så tit der ellers er tid til det i hverdagen!?

Vi har i sommerhuset en del forskellige små ting man kan lave, perler, puslespil, fingermaling osv… Altsammen noget der er hyggeligt at lave sammen som familie.

Det er ikke på Molly My’s præmisser hvis der hele tiden skal ske 117 ting, derfor planlægger vi bevidst ikke at have nogle planer. Og det virker rigtig rigtig godt, de dage er der langt mindre hysteri udbrud osv (jf. dette indlæg)

Små andre ting kan være:

– Fange krabber (og slippe dem ud igen)

– En tur på biblioteket, der kan både leges og lånes bøger der kan nydes de følgende dage

– Finde sten og male på dem

– Plukke blomster i haven

– Samle bær i haven og lave marmelade (en nem opskrift lige her)

– Lave en “jorden er giftig” bane i haven med tæpper, puder, bObles eller hvad man nu har til rådighed, i princippet kan alt jo bruges. (se f.eks her)

– Lave en hule og finde på lege hertil

– Lave en madpakke, det elsker Molly My, da hun aldrig ellers får madpakker (se f.eks her)

– Bage boller, pandekager eller kage (en god opskrift på LCHF muffins her)

– Lege gemmeleg i haven

 

Det var blot lidt ideer, hvad finder i på, hjemme hos jer?

(Visited 28 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Yep yep, det er også sådan vi holder ferie. Kamma er næsten 2,5 år og vi har været en uge i sommerhus og i disse to uger skal vi også hygge hjemme med forskellige ture og leg i haven. Det er så dejligt i en travl hverdag med to voksne med fuldtidsjob, hund og barn at have tid. Tid til at ligge i sengen og putte om morgenen og spise langsom morgenmad . Plukke blomster og jordbær i haven. Sidde og nyde en kop kaffe mens man kigger på sit barn der leger i haven

  • Herhjemme kører vi også en blanding af slap-af dage og dage hvor vi har arrangeret ture. I går var vi f.eks hele dagen i Legoland med et hold jævnaldrene venner.

    I dag fredag er der intet fast på programmet – det bliver efter devisen hvad gider vi i dag. Lige nu sidder vi så og vågner i sengen. Julie med ipaden og mor med computeren.

    Så ser vi hvad vi gider når vi er kommet op og i tøjet. Men jeg har da helt sikkert fået lidt tips fra dig, så tak for det..

    • Lyder dejligt og helt perfekt! Skønt du har fået lidt tips. Et andet kan også være at tage et fodbad og få fin neglelak på, det elsker Molly My også :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *