Vi har talt om Gunners begravelse 

IMG_8090.JPG

Clara og jeg har talt om Gunner’s begravelse, altså Gunner er ikke død! Men realistisk set går der jo ikke mange år, førend det sker. Selvom vi jo håber og beder til at hun har superpower og bliver en gammel dame.

Min største bekymring i forhold til det hele, er Molly My’s reaktion og hvordan vi skal håndtere det, der er ingen tvivl om at hun har en kæmpe stor og ubeskrivelig kærlighed til den hund, og at der vil være et meget stort tomrum, hos os alle, men specielt hos Molly My.

Og jeg vil vildt gerne forberede Søren, jeg og Clara på bedste vis inden det sker, til hvordan vi skal fortælle hende det og hvornår man skal begynde at gøre hende det klart, altså at Gunner ikke lever for evigt.

Når man er 3,5 år er døden ikke noget der skal fylde, og jeg har ikke lyst til at gøre hende bekymret om noget allerede nu, da der (7,9,13) altså ikke er nogle tegn på at det er noget der sker i dag, i morgen eller dette år.

Men alligevel talte Clara og jeg om det i weekenden, drømme scenariet er jo nok, at hun bliver en gammel og glad dame og at Clara i samråd med dyrelægen beslutter hvornår det skal være slut. Skal Molly My så sige farvel før eller efter? Skal hun med til dyrelægen? Skal vi begrave Gunner osv…?

Hun har jo så mange minder i hjertet, som jeg er sikker på at hun vil have med sig som et stærkt barndomsminde, ligesom vi jo også har rigtig mange billeder af dem sammen.

Og faktisk er det også planen at dygtige Frederikke Brostrup skal lave en fotoserie med dem senere på året, så langt så godt. Men jeg vil så gerne kunne forberede hende så godt som muligt.

Har i prøvet noget lignende med yngre børn, og hvordan har i håndteret det? Måske i kender til en god bog til børn der beskriver det, at miste et kæledyr?

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Ja, hun skal bestemt have lov til at sige farvel, eller se Gunner en sidste gang, hvis den en dag dør uden dyrlægens indblanden.
  Min kæreste har flere gange fortalt om dengang hans mor aflivede hans hund – uden at fortælle ham om det før, og det har sat sine spor i ham.
  Et sidste farvel er vigtigt, så hun ikke skal forestille sig alt muligt, men er hun helt lille (når det sker), ser jeg ingen grund til, at hun er med, hvis den skal aflives. Så er det bedre at have minderne i form af billeder og gode oplevelser på nethinden.

  • Åh, hvor bliver jeg trist når jeg læser det med din kæreste. Et dyr kan bare skabe så meget kærlighed. Nu er jeg sikker hun skal \”sige farvel\”, forhåbentlig om længe, men til den tid så :-)

 • Synes det er en rigtig god idé, hvis Gunner bliver begravet. Ikke at MM partout skal være med til det, men at hun ved, at \”lige her ligger Gunner\”. Mine bedsteforældre havde en skøn og kvabset boxerhund, der desværre døde, da min lillebror og jeg ikke var så hulens gamle. Den blev begravet under et kæmpe fuglebad i granit, og min lillebror og jeg plantede blomsterløg rundt om. Selv nu her 20 år efter, tænker jeg sommetider på den savlende boxer under fuglebadet.

  • Hvor fint, det er præcis sådan jeg gerne vil have at MM får det med et sted, netop hvor hun kan mindes Gunner og det er okay at savne :-)

 • Vi mistede vores elskede hund meget pludseligt sidste år, det var meget voldsomt for vores børn på 4 og 8 år. Den lille var hurtigt vidre, græd kun lidt, og taler om hunden fra tid til anden, og græd også ind i mellem. Min store dreng var knust, og oplevede en meget stor og smertelig sorg. Det blev ved i lang tid, og jeg tror faktisk stadig ikke han er kommer sig over det, hvis han nogen sinde gør det, han var også meget knyttet til hunden. Jeg tænkte ikke man kunne begrave en hund, da den var meget stor, men tænker det ville have været en rigtig god ting for min store dreng. Vi har fået en ny hvalp for 6 uger siden, og begge børn elsker den:)

  • Hvor trist at høre, men dejligt at i har fundet glæden med en ny hund igen. Jeg tror at det vil være godt for alle med en begravelse, og et \”minde sted\”, men nu må vi se hvad det ender med :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *