Eftermiddagssnack med sødt, surt og bare lækkert! 

img_1519.jpeg

Den er helt klassisk hver dag, vi kommer hjem ved 15-16 tiden og Molly My er sulten, tit ender det med en skål med frugt og mandler eller et stykke knækbrød med ost og spegepølse, begge dele gode til lige at stille sulten inden det er tid til aftensmaden.

I går var vi ekstra tidligt hjemme, så vi lavede små søde pandekager.

Vi er jo pro stop madspild, og får altid brugt de modne bananer til enten smoothies, banankage (se opskriften, lige her) eller på disse pandekager som er sødet med banan og vanilje.

Der er mange varianter af pandekagerne med banan, mange laver den helt “sunde udgave” med blot æg og banen, hvilket også er lækkert og nemt.

Min variant er lavet i en blender, da jeg bedst kan li at bananerne “kun” giver smag, men ikke struktur, som de jo gør, hvis man blot moser med en gaffel. Og denne er også lavet med hvedemel, da det er sådan Molly My bedst kan li dem.

Til en portion (6-8 styk, alt efter størrelse)

1-2 modne bananer (alt efter størrelse og smagslyst)

2 æg

1 dl. hvedemel

1/2 dl sødmælk

Korn af en halv vaniliestang

Kom det hele i en blender og tilsæt tilsidst 1/2 dl. havregryn, disse blender jeg ikke med, da jeg godt kan li at de bliver lidt grove og klatkage agtige, men man kan sagtens blende dem med også.

Tilsæt mere mel eller mælk, hvis du vil have dejen tykkere eller tyndere, det er jo lidt en smagssag, hvordan man bedst kan li dem.

Steg dem i smør eller kokosolie.

Vi spiser dem med forskelligt toppings, i går fik vi hver en med rabarberkompot og en med citronsaft og rørsukker. De er også gode som de er, eller med lidt alm. marmelade eller måske med bananskiver og hakket mørk chokolade.

Måske en ide til i eftermiddag eller aften? :-)

(Visited 14 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *