Sådan blev Molly My til en Molly My

Inspireret af denne skønne dame og hendes indlæg i går, og en efterfølgende Facebook chat tråd med selv samme dame og Frk. Guldlog, fik jeg også lyst til at fortælle vores historie/fortælling, om hvordan Molly My blev til en Molly My.

Altså ikke hvordan hun er lavet, det er på helt ‘gammeldags facon’ – Eller dvs. måske ikke så gammeldags, hun er nemlig lavet på en skiferie efter indtag af en flaske Gin og på ingen måde planlagt, men det er vist en helt anden historie, i måske kan få en anden gang? :-)

Nej, jeg mener hvordan Molly My fik navnet Molly My. Jeg har meget længe ville have at en evt. datter skulle hedder My, fuldstændig opkaldt efter Lille My fra Mumitroldene. Da jeg så blev gravid og vi (efter Søren’s ønske) fik set om det var en dreng eller pige maven gemte på, så skulle vi jo til at finde ud af et navn.

Søren var egentlig ikke afvisende overfor det, altså navnet My, men vi var begge enige om at det var lidt for kort og svært på engelsk, og det blev derfor hurtigt til et mellemnavn i tankerne.

Fornavn var vi så ikke enige om, egentlig kun hvis det havde været en dreng, der var vi begge lidt varme på navnet Emil, igen efter en “figur” nemlig Lønneberg, jeg så bare for mig en fræk lyshåret dreng, og sådan en ville jeg nok få. Men så var det jo så altså en pige, heldigvis også en fræk en af slagsen.

Jeg var helt på Viola! Men Søren not so much, han nægtede faktisk, da han var sikker på at det måtte ende med en dame i lilla tøj der sad alene med 40 katte omkring sig, tal lige om fordomme? Men okay, jeg hader katte (eller kan hvertfald ikke tåle dem) så en Viola var det jo så ikke.

Mine tanker var på en Vega (da vi mødte hinanden der) men Vega er blevet et lidt for populært navn, til at det var det rigtige for os. Vi var også omkring en Olga (nok mest mig) Sally, Emma, Oline og jeg også en Pippi, der blev igen nægtet.

My var hele tiden i baghovedet og det skulle jo også passe til det, ligesom det også skulle passe til efternavne, efternavnet er en helt anden snak også, for vi endte faktisk også med at skifte det, fordi jeg ikke ville have Søren’s (Østergaard Hansen) og han ikke mit (Møller) og vi begge gerne ville hedde det same som kommende datter, så vi endte med at tage et helt 3. efternavn, nemlig min oldemors, så ja vi hedder alle 3 nu Bastian til efternavn, også selvom Søren og jeg ikke er gift ;-)

Tilbage til fornavnet, vi smagte på de forskellige og pludselig blev hun til en Molly My, de to navne klingede godt sammen, og hun hedder faktisk Molly My som fornavn, det er ikke hendes mellemnavn. Selvom det tit bliver forstået og omtalt sådan.

Molly My Bastian blev hendes navn og selvom hun i daglig tale faktisk mest hedder Molle, så er hun en helt rigtig Molly My, men er det ikke altid sådan, når man først har sagt navnet højt så er det pludselig det rigtige? Jeg kan hvertfald ikke forestille mig andet :-)

Der kom en del bemærkninger, som f.eks. fra Søren’s mor, Molly? Det er da et hundenavn?……? (Mig…. ok?)

Eller fra Gudmor’s mand, altså mener i det? Skal hun hedde det?! (Mig…. ja?)

Heldigvis også mange positive bemærkninger om at det er et fint navn, ikke at det betyder så meget, for os er det jo det rigtige navn :-)

Vil i dele tankerne omkring jeres børns navne?

 

 

 

(Visited 86 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Vi har tvillingepiger (tveægget) på 4 år. Molly og Sofia – så vi er vilde med Molly Mys navn herhjemme ❤️ Da vi skulle beslutte havde vi så svært ved drengenavne, og kunne kunne finde et vi syntes der var rigtigt godt. Til nakkefoldsscanninger kunne de kun se at den ene tvilling var pige men ikke hvad den anden var. Jeg lavede lister med navne (jeg laver lister til alt)

 • Jeg har en William og en Mathias. William har været en William siden køreturen hjem fra kønsscanningen. Mit ønske. Efter Shakespeare.
  Mathias hed Christian i starten. Men kunne ikke ryste det at min mosters eks hed det samme af mig. Min mand var ellers helt klar på det, Han er royalist. :) Hvorfra Mathias kom ved jeg ikke. Men det er det helt rigtige for ham.

 • Hun har SÅ fantastisk et navn – SÅ sødt og frækt!!
  Vi har en Caroline, Magnus og Matilde (lille tille) alle opkaldt efter vores olde forældre.. jeg ville gerne ha haft 2 navne til dem alle, men det syntes min mand da slet ikke.. Jeg har så fået lov at bestemme vores allesammens efternavn .. Min bedstemors pigenavn ..
  TAK for en skøn BLOG!

 • Vi har en Vigga og en Ville. Vigga er opkaldt efter Vigga Bro, hende har jeg altid godt kunne lide. Og lillebror Ville, det blev istedet for Bille. For det kunne min mand ikke forlige sig med, så han valgte en mellemting

 • Dejligt indlæg – selv for en barnløs sjæl ^.^

  Jeg har to navne jeg ville elske at kunne give mine børn, den dag jeg kommer så langt.
  Pigenavn: Aja – det er min mors mellemnavn og jeg elsker det!
  Drengenavn: Henry – efter min farfar jeg aldrig mødte og så er det også min fars mellemnavn.

 • Lang historie kort og lidt unfair overfor min kære mand😂Min store pige på 5 år Filippa Alicia ja det kom hun til at hedde fordi vi så en gammel film om en Filippa som var den bedste storesøster! Ja hun skulle da hedde Filippa! Så meldte min lillebror med denne sætning kan du huske du sagde jeg måtte vælge navn! Du sagde det da jeg var 5 år ja det er så rigtig nok! Manden spurgte så snakker vi Alicia som mellem navn også dit og mit efternavn som et helt efternavn! Ja ja det gjorde vi da

 • Det er bare det fineste navn: Molly My. Har altid elsket det. Vores datter hedder Saraphina og det kommer af at min (amerikanske) mands bror foreslog navnet Seraphina. Min mand var vil med det. Jeg: not so much, men det voksede og voksede. Jeg kunne godt lige Karoline og Josephine, men de var lidt for almindelige og lige pludselig en dag gik det op for mig at hvis E\’er nu blev erstattet med et A, så var det faktisk meget fint og lidt a la Josse og Caro. I dag elsker jeg det bare. Haha. Sønnen hedder Saxon og det var fordi jeg godt ville have at han skulle hedde Saxo. Min mand synes også at navnet var det rigtige, men en dag kom han hjem og foreslog at der kom et n på til sidst. Det lød lidt bedre på engelsk, altså SaxoN i stedet for Saxo, så sådan blev det :)

 • Det er SÅ fint et navn, Molly My..:-) Vores datter hedder Lilja Marie (Vi bruger kun Lilja) Indtil en uge før fødslen skulle hun hedde Luna, men det var bare som om jeg ikke kunne forene mig med det. Pludselig en dag kom Lilja til mig, har egentlig altid godt kunne lide Lilje og Lilly, men synes de var blevet for almindelige (og med fars mega kedelig efternavn, Jensen, måtte det godt være lidt specielt – det var dog vigtigt at det ikke var for mærkeligt – selvom det tog min far en måned at lære at sige Lilja:-) Jeg lagde vægt på at det skulle være nemt at stave til og stadig specielt. Min mand har en søn fra tidligere der hedder Zilas, og sys hele den trend med at brude Z er fjollet – han vil ALTID skulle sige Zilas med Z. Ja så her hjemme har vi en lille fræk Lilja på 17 mdr. Og så venter vi en lillebror om 2 mdr., som jeg er helt på bar bund med navne til :-( Sys slet ikke jeg kan finde nogle fine drengenavne, havde håbet på en pige, så jeg kunne få en Nolia Mynte, men mon ikke vi finder et navn til ham? :-)

 • Vores som hedder William. Det var på top 3 dengang vi ville have barn. Det blev så vildt populært imens vi prøvede at blive gravide. Da det endelig skete og vi fik af vide det blev en dreng. Sagde min mand ikke at vi skulle have en dreng, men vi skulle have en William. Mit krav har altid været at det skulle kunne udtales på engelsk. Det er møg svært med mit navn Helle.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *