Norge og Hafjell som skiferiedestination med børn

thumb_IMG_1740_1024

thumb_IMG_1717_1024

Sponsoreretindlæg

Først og fremmest må jeg sige, at Norge jo et et vanvittig smukt land! Allerede på vejen herop (på de 2,5 times kørsel vi havde fra Oslo) talte vi om hvor fantastisk smukt der var. Lidt noget andet end vi er vant til i Danmark, ikke et ondt ord om Danmark, men helt på højde med det her, kan vi da ikke prale af 😉

Vi talte faktisk også om Norge som sommerferie destination, men det må blive en anden gang.

Hafjell ligger som nævnt 2,5 times kørsel fra Oslo, helt tilpas og bestemt ikke for langt. Vi havde et enkelt stop på vejen ellers var det bare fuld fart frem.

Vi ankom ved 13 tiden og blev modtaget af Christian deres kommunikations ansvarlige, som viste os rundt, hjalp med praktiske gøremål og spørgsmål og spiste en frokost med os, hyggeligt lige at få lidt lokale tips med på vejen, men sagtens noget man selv kunne have fundet ud af. Dermed sagt at man ikke behøver en lokal, men hyggeligt var det da 🙂

Vores hytte lå 5 minutter fra skiområdet, enten i bil, på gåben eller ski, alle tre dele var muligt. Vi tog hver dag bilen, simpelthen for at spare Molly My’s ben mest muligt, så alt energi og kræfter blev brugt med skiene.

thumb_IMG_1917_1024

Der er mange børneområder, men også de mere udfordrende til forældrene eller de ekstra seje børn, Molly My holdte vi på børnebakkerne/områderne, det var rigeligt og der er flere af dem, så det heller ikke bliver kedeligt.

Når ben og fødder skulle have lidt pauser var der også flere legepladser, en varmestue og spisesteder, der kunne leges på og besøges.

Vi havde som tidligere nævnt rigtig rigtig godt vejr og høj sol, så vi fik ikke besøgt varmestuen og spiste alle dage også udendørs til frokost.

thumb_IMG_1704_1024

thumb_IMG_1701_1024

En bekymring vi havde hjemmefra, omkring at Norge skulle være koldt, var hvertfald ikke berettiget, men vi var selvfølgelig også lidt sent afsted på sæsonen, til trods for det var der rigeligt med sne, så alt i alt helt perfekt.

Hafjell har gode indkøbsmuligheder, blandt andet en kæmpe Coop, hvor der kan fåes alt. Vi havde en del madvarer med hjemmefra, ligesom vi havde praktiske ting som opvaskebørste, sæbe, salt, peber osv, bestemt ikke nødvendigt, men måske lidt billigere.

Norge er sammenlignet med Danmark ret dyrt at handle ind i. Men kommer man med bilen, er det jo heller ikke nogeet problem selv at have det mest basis med. Men hvertfald ingen grund til bekymring, de havde alt også i økologiske varianter, hvis man er hys med den slags, som jeg er.

Vi har tidligere (før Molly My) været en del på ski i Frankrig og Østrig på ski, men Norge har altså efter denne uge, bestemt vundet point.

Vi skal bestemt tilbage, nu er vi jo også ligesom begyndt med Molly My, så det skal jo holdes ved lige.

thumb_IMG_1753_1024

 

En anden ting på “positiv listen” var indkvarteringen, der skal selvfølgelig ikke så meget til, når man er vant til f.eks. fransk standard.

Men det var ret imponerenede at der i vores hytte både var sauna, opvaskemaskine, brændeovn inkl. to poser brænde, varmeskab til skitøjet, plus en masse plads, virkelig skønt og dejligt.

Der kommer et seperat indlæg, en af dagene, omkring skiskolen og vores / Molly My’s erfaringer herom, så det hele ikke bliver så langt.

Kunne i have lyst til at tage til Norge / Hafjell, efter at have læst dette indlæg? Så kan i se meget mere, lige her 🙂

thumb_IMG_1673_1024

thumb_IMG_0446_1024

Se mine tidligere indlæg om rejsen, lige her, her og her.

Indlægget er sponsoreret af Visit Norway, der har sendt os afsted på denne ferie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.