Molly My på skiskole

thumb_IMG_1461_1024

thumb_IMG_1836_1024

Skiskole

Sponsoreretindlæg

Jeg har valgt at dele vores skiferie i Hafjell ud i lidt forskellige indlæg, for at det hele ikke blev for langt og på den måde også for at kunne gøre det lidt mere specifikt.

Dette indlæg skal handle om Molly My på skiskole, noget som var et kæmpe hit, både for hende og os forældre. Molly My var afsted 4 dage af 1,5 time pr. gang.

For det første så var skiskolen en rigtig god ide, fordi det gav hende et kæmpe selvtillids boost, at HUN var afsted, ALENE, altså uden mor og far, hun voksede lige 10 cm efter den første dag. Og for det andet, så er det så meget bedre at lære af andre end mor og far, med os bliver hun pylret, træt, utålmodig, tørstig og 117 andre ting. På skiskolen er der kun en vej og det er frem 😉

De var 10 børn og 3 instruktører, den ene var dansk, det gjorde mig lidt tryg den første dag, så jeg sendte hurtigt Molly My i hans retning, så jeg var sikker på at hun forstod hvad der blev sagt. Men hun endte faktisk ikke med at være så meget ved hans side, da han var travl med to andre børn der var kede af det og savnede forældrene, og derfor naturligt havde brug for at holde i hånden og få lidt mere støtte. Men det gik også fint med at forstå norsk.

thumb_IMG_1847_1024

Den første dag, var fokus at få dem op på det lille liftbånd og få dem ned med skiene på, de startede med en ski, så de fik fornemmelsen, men havde ret hurtigt to på, og fuld fart, så meget at de skulle have hjælp til at bremse igen, som det måske også kan fornemmes i den lille film.

På dag to, lærte de allerede at bruge tallerkenliften ligesom de også skulle lære at lave plov, eller pizza som det hedder nu om dage. Til den skulle Molly My og en af de andre piger have lidt mere hjælp og fluks kom den blå stang i brug og de stod hele timen med en instruktør alene, super fint at de så hurtigt plottede sig ind på de enkelte børns behov og støttede dem.

thumb_IMG_1809_1024

thumb_IMG_1812_1024

Der er ingen “kære mor”, så det er selv med at rejse sig op igen, selv komme hen til liften af det flade stykke osv, også selvom det er hårdt. Men de sagde at det kunne børnene sagtens og det var os forældre der var gode af os, altså hjalp dem afsted osv.

Det gjorde vi nu stadig når det var med os, men dejligt at se at de jo også godt selv kan. Hver dag sluttede undervisningen for Molly My med et lille stykke chokolade, det var velfortjent, og blev nydt!

Molly My kom ikke væk fra børnebakkerne i løbet af de 4 dage, pånær en enkelt sidste tur på dag 4, men det var også mægtig fint for hende og der var rigeligt med udfordring til de små ben.

thumb_IMG_1525_1024

Jeg vil altid anbefale en skiskole, og Molly My skal bestemt også afsted igen næste år, simpelthen fordi det er godt for hende og hun lærer teknikkerne på en helt anden måde, end hvis det er med os som lærer.

Man kunne også få ene undervisning i Hafjell, men jeg syntes det fungerede rigtig fint med et hold, ligesom de sluttede dagen med en fælles sang og havde små vandpauser osv, det gav også lidt hygge og socialt med andre børn, som bestemt heller ikke skal underkendes. Plus man er meget meget stolt når ugen er omme og man modtager et diplom 😉

thumb_IMG_0473_1024

Læs mere om skiskolen og mulighederne, lige her.

Skiskolen i Hafjell, har tre maskotter: Gaia, Pelle og Nora, dem kan man møde i løbet af ugen, og mødet her med Nora, var noget Molly My stadig fortæller om, når der tales skiferie.

thumb_IMG_1882_1024

Får i lyst til at tage på skiferie med børnene? Så overvej virkelig skiskolen også, det er godt givet ud, og noget som vil styrke børnene og deres skiløb 🙂

Se mine tidligere indlæg om rejsen, lige herherher og her.

Ps. inden skiferie efterlyste jeg jo gode råd af jer, mange var rigtig søde at skrive og flere skrev at vi skulle få os en skisele, det overvejede vi også. Og ville købe en deroppe.

Men da de første dag sagde at de håbede at vi ville droppe selen og stole på at de nok skulle lære dem det, da selen gav en falsk tryghed og ikke lærte dem balancen, så droppede vi tanken igen. Vi så dog flere der brugte dem, men for os blev det altså fravalgt.

 

Indlægget er sponsoreret af Visit Norway, der har sendt os afsted på denne ferie.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.