Chokoladekage med Nutella topping

Chokoladekage_med_nutellatopping

Igår skulle vi have været til et blog event, som Molly My havde glædet sig en del til. Det blev desværre aflyst, så da jeg hentede i børnehaven foreslog jeg at vi købte en is, så det blev lidt hyggeligt igen. Men hun ville hellere have chokoladekage, og vi skulle selv bage den.

Okay så, hjem med os og gang i køkkenet 🙂 Jeg lavede en form for “tøm skabet” chokolade kage, forstået på den måde at jeg hakkede hvad vi nu lige havde af chokolade og nødder og kom i dejen. Og for at det skulle være lidt ekstra festligt stak jeg ud i runde forme og pyntede med dem.

Topping er lavet med Nutella og smagte SKØNT! Pynt er som i kan se lidt bær.

En ret simpel og lækker dessert, så jeg tænkte jeg jeg ville dele opskriften, den kommer her.

Chokoladekage med nødder (nødder kan evt. undlades):

4 æg

150 gram smør

250 gram sukker

150 gram hvedemel

1/2 dl. kakao

1 dl. blandede nødder (jeg brugte mandler og hasselnødder)

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniliepulver

1 plade hakket god chokolade (Jeg brugte lidt forskelligt både lys og mørk chokolade, i mangel af en hel plade mørk, det virkede fint)

Smelt smør og pisk med æg og sukker. Tilsat de øvrige ingredienser, afslut med hakket chokolade og nødder.

Bag ved 175 grader i cirka 10-20 minutter alt efter om der bages i små eller stor form.

Nutella frosting:

1/4 liter piskefløde

2 store spiseskeer Nutella

Pisk fløden til flødeskum og kom Nutella’en ved, rør forsigtet igennem.

Pynt med bær eller hakket chokolade og nødder.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *