Hjemmelavet rabarbersaft

P6060037

I husker måske mit indlæg med den lækre rabarberkage? Ellers så find opskriften, lige her. Jeg ved at flere af jer har bagt den i denne weekend, og det er vildt hyggeligt at se og dejligt at i kunne li den.

Da vi bagte kagen, havde vi flere af de lækre røde rabarber tilbage, så dem lavede jeg saft med vanilje af, opskriften følger her:

Ingredienser:

750 gram rabarber

250 gram sukker

1 1/2 liter vand

1/2 citron i skiver (kan undlades)

1 hel god vanilje stang (eller 2 mindre)

P6060033

P6060034

Jeg har her tilsat en del vanilje, simpelthen fordi jeg elsker de små sorte korn, mindre kan også gøre det 🙂

Fremgangsmåde:

Snit rabarber med vanilje i 10 minutter, tilsat citron skiver og kog yderligere 5 minutter (eller til rabarber er møre).
Lad det hele hvile/trække i en times tid, si saften fra og tilsæt sukker og lad det koge op igen, blot et par minutter.
Hæld saften på rene flasker og nyd det fortyndet og køligt, smager f.eks. lækkert med dansk vand. Blandings forhold er jo lidt en smagssag, jeg kan bedst lidt det lidt tyndt, hvor Molly My bedst kan li det godt sødt og med meget smag, så prøv jer frem.
Jeg bruger ikke konservering når jeg laver saft, rene og skoldede flasker er nok herhjemme.
God fornøjelse 🙂

 

(Visited 26 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *