Stop madspild, pandekager med en rest havregrød

P6120112

Jeg hader at smide mad ud! Og er 100% for stop madspil, derfor bliver alle (næste alle) rester også brugt eller kommer i fryseren, det er bare godt for miljøet, samvittigheden og pengepungen.

Tit har vi en lille smule havregrød tilbage, ja jeg kunne så begynde at lave en lidt mindre portion til Molly My, men der er også dage hvor hun spiser det hele, så det er lidt svært, da jeg i virkeligheden gerne vil have så meget i hende, som muligt, om morgenen.

Men ja en rest kan forekomme, denne kan bruges til disse lækre pandekager, en form for klatkager vil jeg kalde dem for, opskrift følger her:

 

Ingredienser:

1 dl. havregrød

1 æg

1 spsk rørsukker (kan undlades)

Lidt vanilje eller kanel (kan undlades)

1 knivspids bagepulver

1/4 dl. mælk, fløde, yoghurt eller anden væske

Cirka knap 1 dl. mel, alt efter hvor våd havregrøden er, prøv jer her frem for rette konsistens.

 

Fremgangsmåde:

Rør sammen, lad dejen hvile lidt og steg i smør og kokosolie.

De kan spises med frisk frugt, marmelade eller måske lidt græsk youghurt, smager skønt!

 

 

Ps. man kan jo også med vilje lave lidt for meget grød = pandekager 😉

 

 

(Visited 668 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *