Kyllingeboller i karry med ris og topping

P9120046

P9120045

P9120048

Molly My’s favorit spise (måske næst efter burgers) er karryretter med ris! Hun spiste idag 2 store portioner på meget hurtig tid og nåede også at hælde en portion nr. 3 op, inden hun mærkede i maven at den vist var ret fyldt, hun elsker det bare.

Idag lavede jeg en kylling version af den klassiske boller i karry, hvor jeg blot skiftede svine kødet ud med hakket kyllingekød, Hanegal har en version på frost, som jeg køber, da jeg ofte syntes at det er svært at finde hakket økologisk kyllingekød.

Jeg lavede karrysovsen med kokosmælk og serverede udover ris også forskellige toppings til, det var lige hvad vi nu havde i frugtskålen mm, så det blev til hakket æble, gul kiwi, rosiner, hakkede nødder/mandler og frisk koriander, det er kun Molly My og jeg der spiser koriander, vi elsker det tilgengæld 🙂

Kyllingeboller:

400 gram hakket kylling

1/2 fint hakket løg

1 æg

1/2 dl. havregryn

1 spsk hvedemel

Salt og peber

Mix det hele sammen i en skål og kog bollerne i saltet vand (evt. med lidt boullion) De skal koge 8-10 minutter alt efter størrelse, jeg laver dem altid med en teske, så de bliver små.

Karrysovs:

1/2 fint hakket løg

1 revet æble

2 spsk karry

1 spsk mango chutney

2 dåse2 kokosmælk

Salt og peber

Steg løg og æble i lidt smør eller olie, tilsæt karry og lad den “brænde af”, tilsæt chutney og derefter kokosmælk, lad det småkoge i 10 minutter, så sovsen bliver mere tyk, tilsæt kylling bollerne og kog i yderligere 5 minutter.

Spis med ris og hvad du nu har, revet gulerod er også lækker til 🙂

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.