Æbletærte med kanel

PA010068

I sidste weekend, da vi tømte sommerhuset, tømte vi også en del af æbletræet. Det har de lækreste lidt syrlige filippa æbler som er perfekte til både æbletærter, juice, grød og blot til at gnave af.

Jeg bagte denne æbletærte med kanel, og den blev virkelig lækker, så fortjener at blive vist her også, måske selv har et æbletræ eller adgang til et? Ellers kan æble fra supermarkedet selvfølgelig også bruges.

Ingredienser:

2 æg
150 g sukker
100 g smør
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 spsk vaniljesukker
2-3  æbler
1 spsk kanel
2 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Pisk æg, sukker og smør til en cremet masse. Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker.

Smør en form med lidt smør, og kom dejen i. Skræl æblerne og skær i tynde både, fordel dem i formen og drys med kanelsukker.

Bag ved 200 grader i cirka 25 minutter, hold øje undervejs, alle ovne er forskellige.

Spis med cremefraiche, flødeskum eller en kugle vanilje is. Den spises lun, men smager også dejligt kold dagen efter 😉

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *