Har i styr på jeres lån?

screen-shot-2016-10-20-at-20-33-28

Sponsoreretindlæg

Jeg ved at i var ret mange der læste mit tidligere indlæg (lige her) om budget og besparelser i det daglige budget, det er jo egentlig ret kedeligt og tørt at tale og fortælle om, men ikke desto mindre noget vi alle skal forholde os til, og dermed også vil få gavn af eventuelle besparelser, ik?

Hvad der er sparet er jo tjent, og kan dermed bruges på noget meget sjovere 😉

Idag skal det altså som overskriften siger handle om lån, realkreditlån. Jeg vil tage jer lidt med tilbage i tiden, tilbage i 2003-2007 (ja, så gammel er jeg åbenbart!?) arbejdede jeg nemlig i et realkredit institut som først konverteringsvikar, senere kunderådgiver og til sidst projektleder.

Som konverteringsvikar sad jeg helt lavpraktisk og lavede lånetilbud på omlægning af kundernes lån, dvs. hvis de skulle ned i rente for at få billigere ydelse eller op i rente for at skære af restgælden, pga. indfrielses kursen. Renterne var ikke så lave for 10 år siden som de er nu, men begyndte at falde og mange kunne omlægge fra f.eks. 8 til 5 % og få en rigtig stor besparelse.

Det var bestemt ikke noget jeg havde styr på, før jeg selv sad med det. Og da jeg senere også sad og rådgav kunderne om deres lån, var det også tydeligt at mange heller ikke havde styr på det, så vi forklarede og rådgav dem, udfra de værktøjer vi selv havde til rådighed i vores systemer.

Dengang for 10 år siden faldt renten en del og det var rigtig fordel agtigt at omlægge og komme ned i rente, ligesom der også blev introduceret lån med variable rente og afdragsfrihed, alt sammen noget som skulle forklares til kunderne, på en dem og pædagogisk måde.

huse

Imellem tiden købte jeg også selv mit første hus i Helsingør (sammen med min lillebror), og fik selv mit første realkredit lån. Det hus blev solgt og jeg købte et andet hus også i Helsingør, som jeg faktisk stadig har, men blot har lejet ud. Jeg er derfor løbende opmærksom på mit lån og om det er optimalt eller ej. Man kan sige at det nok, er fordi jeg selv har arbejdet med det, ellers ved jeg ikke hvor meget jeg ville kigge på det lån løbende?

Ligesom vi også optog et realkreditlån, da vi købte vores sommerhus. Det er meget voksent og ja, lidt kedeligt, men det er også bare dejligt at have egen bolig og den frihed det giver!

img_4417

img_4419

Da jeg rådgav som kunderådgiver, var der mange kunder som ikke vidste noget om helst om omlægning af lån, simpelthen fordi det ikke interesserede dem, eller de ikke havde forstand. Jeg tænker det måske også er sådan for jer?

Hvad tænker i når jeg siger realkreditlån? Er det “bare” noget i har og betaler til hvert termin uden at tænke mere over det? Eller følger i lidt med?

Hvad nu hvis der var en app, en gratis app, hvor man nemt og enkelt kunne se om det var tid til at se på lånet, eller om det bare var som det skulle være?

Ville i så ikke syntes at det var lidt spændende alligevel?

Få automatisk besked, når du skal omlægge

Se hvordan forskellige lånescenarier vil påvirke din økonomi

Få uforpligtende rådgivning inden for 24 timer

Få overblik over dit lokale boligmarked

Tænk hvis i kunne spare nogle penge, og dermed få opfyldt nogle ønsker opfyldt?

Det kunne jo være en ektra stor julegave, en rejse, et nyt køkken, en korte afviklingstid på lånet og dermed hurtigere blive gældsfri eller måske muligheden for at gå ned i tid på jobbet, fordi i evt. kan få nedsat terminsbetalingerne.

Mulighederne er mange, og jeg lover jer at den er virkelig nem og let at bruge, i indtaster blot jeres adresse, så henter den selv info om lånet ind fra tingbogen, det kan næsten ikke være nemmere vel?

Som billederne viser er den nem og overskuelig, og fortæller mig f.eks. at lånet i sommerhuset ser godt ud, hvor imod jeg med fordel kan se på at lave lånet i mit udlejede hus om, hvis jeg gerne vil have mere sikkerhed, det tog mig virkelig kun få minutter at komme frem til de resultater.

Det er en god indikator om det kan betale sig eller ej, og hvis det kan, så er det meget let at blive kontaktet med henblik på uforpligtende rådgivning.

I kan selv nemt læse mere på ‘SundayOwner’ lige her og hente app’en i app store, lige her.

 

Sponsoreret indlæg, lån og drømme helt mine egne!

(Visited 17 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *