Kødsovs uden kød (med linser)

linsegryde

Denne ret er lavet efter inspiration hos fine Cecilie, der en dag viste noget lign frem på Snapchat, det så virkelig lækkert ud, så det måtte prøves.

Det er en kødsovs, uden kød eller så hedder det vel egentlig en linsesovs. Jeg kaldte den dog kødsovs da Molly My spurgte hvad vi skulle have at spise, mest for at se om hun lagde mærke til at den manglede kød.

Det gjorde hun ikke, det røg bare ind, præcis som det plejer, eneste forskel for mig var at den mættede meget mere, så vi har en del tilbage i køleskabet, men en god rest er aldrig dårligt vel?

Jeg har brugt det samme som hvis jeg lavede en alm kødsovs og så erstattet med belugalinser. Omkring halv så mange linser som jeg normalt ville bruge kød.

Til en ret stor portion brugte jeg:

200 gram linser

1 dåse hakkede tomater

1 dåse tomatpure

2 gulerødder

Krydderier

(Normalt ville jeg også have brugt et løg, men vi havde ikke hjemme)

Fremgangsmåde:

Svits hakket løg og revet gulerød, eller hvad i nu bruger i en “kødsovs” i lidt olie, tilsæt linser og tomat sammen med vand, jeg brugte cirka 2 dåser vand.

Altså jeg fyldte dåsen med hakkede tomater med vand, først 1 gang og da det vand var suget op cirka en mere. Prøv jer frem, linserne suger en del.

Lad det småkoge i cirka 30 minutter og smag til med salt, peber, krydderurter, chili eller hvad i nu kan li.

Vi spiste det med majschips (der var kommet i ovnen med revet ost), salat, creme fraiche og salsa, det var rigtig lækkert og smagfyldt. Resten skal enten spises med pasta, i en lasagne eller madpandekager.

 

Prøv at lave sådan en portion, det var virkelig lækkert og nemt at lave 🙂

 

(Visited 46 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *