Koldhævet ølandshvedebrød bagt med damp

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklame

I kan måske huske mit tidigere indlæg (lige her) hvor jeg skrev om vores samarbejde med Bosch og smarte indbygningsovn i serie 8)?

Nu har vi leget videre med ovnen, eller det gør vi jo næsten hver dag, den er jo nu en fast del af vores hverdag og madlavningen, og selvom det ikke er hverdag at vi laver mad i ovn, så er det tæt på.

Ofte skal der jo lige til ovnstegte grøntsager eller opvarmning af et brød med som tilbehør, til de dage hvor vi ikke laver direkte ovnmad, så ja næsten hver dag har den været i brug. Og vi er stadig super positive, der er altså her tale om en virkelig god ovn!

Det er min første gang med damp, og selvom jeg har hørt rigtig meget godt om det f.eks. i forhold til bagning af brød, så har jeg altid tænkt, ja ja, mit brød bliver da virkelig godt uden damp, så hvorfor skulle jeg have det?

Det var cirka sådan jeg svarede en køkkenmand for snart 8 år siden, da vi lavede køkken i den gamle lejlighed og han mente at vi skulle købe 2 ovne en alm og en damp, vi endte ikke med at købe to, dels pga. plads og økonomi, men også fordi jeg ikke lige så fidusen i det.

Måske dumt, for nu har jeg prøvet at bage med dampen, og det er jo helt tosset så lækkert brød man får som resultat, det er sprødt, luftigt og virkelig smagfuldt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Molly My elsker at være med i køkkenet og specielt når der skal bages, så kan hun rigtig have hænderne med i dejen, forme og pensle.

Ovnen hjælper os fuldstændig med de smarte programmer, jeg vælger damp, brød, vægt, brød type (eksempelvis i form, på bagplade, fuldkorns osv) og ovnen ved så hvor lang tid brødet skal have.

Og i dette forsøg, må jeg sige at ovnen havde helt ret, jeg lukkede øjnene og stolede på ovnen, brødet blev vildt lækkert! 🙂

Opskrift på et stort koldhævet ølandshvedebrød:

6 dl vand

2 dl yoghurt naturel

1 spsk honning

15 gram gær

6 gram salt

800 gram ølandshvedemel (jeg brugte det fra Claus Meyer)

Fremgangsmåde:

Opløs gær i vandet, kom yoghurt og honning i og rør sammen, tilsæt salt og mel langsom og rør godt sammen, jeg brugte min røremaskine, men det kan også gøres i hånden. Dejen her er ret fugtig, men det skal den være, det gør bare brødet mere saftigt og lækkert.

Dæk skålen over og kom sæt i køleskabet natten over (gerne + 12 timer)

Næste dag tages dejen ud og stilles på køkkenbordet en times tid inden dejen hældes på en bageplade og kommes i ovnen, mit brød blev jo så bagt med dampfunktionen.

Men hvis ikke du har det i din ovn, skal det bages ved 225 grader i cirka 30-40 minutter, hold øje og mærk efter ikke alle ovne er ens.

 

Men ps. det kan altså anbefales med sådan en dampfunktion, smart, let og meget lækkert brød!

Vil i vide mere om ovnen som vi arbejder med, kan i læse om den, lige her.

 

Indlægget er lavet i samarbejde med Bosch

(Visited 115 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *