Hvor meget frugt og grønt spiser jeres børn?

screen-shot-2017-01-22-at-21-35-16

Det var sådan en fin debat ang. sovetiderne (lige her) at jeg næsten også måtte dele dette skema, samme sted fra!

Jeg kan godt afsløre at Molly My ligger i den rigtig høje ende af disse anbefalinger, hvis ikke hun er sulten eller gider at spise så kan man nemlig altid få frugt og grønt i hende ved at skære i stykker og komme i en skål, hun elsker det. Jeg er opmærksom på at frugt indeholder en del frugtsukker, men det indeholder jo også meget godt 🙂

Tidligere har jeg skrevet et indlæg om at få børn til at spise mere grønt og tips til at få dem til at spise mere varieret, find det, lige her.

Hvor meget frugt og grønt spiser jeres børn?

Find artiklen, lige her.

 

Billede fra Nordic Parenting.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Vores søn (2 år) er også ret glad for frugt og grønt.. særligt agurker og majs kan vi nærmest altid få i ham.. Men for os er det faktisk lidt et \”problem\” fordi han er ret småtspisende og derfor ikke vokser så meget.. og selvom der er meget godt i grøntsager er der meget lidt fedt som små børn jo vokser af – især hjernen har brug for fedt.. Bare lige for at give et lidt anderledes indspark :-)

  • Molly My har også brug for fedt, så hun får tit en dip til grøntsagerne. En klassiske creme fraiche dip, pesto, humus eller tapenade. Måske også en ide til jeres søn? :-)

 • Vi prøver med alt muligt, han spiser det dog ikke rigtigt.. Han er ikke et specielt madglad (og det kommer ikke fra mig 😂) og grøntsager skal jo være en del af en fornuftig kost.. og er der ikke noget med at MM også er ret vild med sovs og bacon? Det må give lidt på fedt-kontoen 😉

  • Ha ha, jo hun elsker også sovs, bacon og kød generelt. Men skulle hun vælge er jeg faktisk ikke i tvivl om at det ville være frugt og grønt hun tog :-)

 • Viggo får masser af frugt og grønt og udover avocado som han ikke er pjattet med spiser han alt! Noget som frisk frugt/ gnavegrønt, ellers i smoothies, juice og så bruger vi generelt meget grønt i vores aftensmad, både i fx lasagne og som tilbehør. Han er imidlertid også glad for røde bøffer ;)

 • I den høje ende her også ihvertfald ved den mindste. Hun spiser ikke kartofler så der er altid grønsager. Vi øver med kartoflerne :) den store på 6 det kunne være bedre

 • Isaac spiser mest gnavegrønt. Dog har rokketanden drillet lidt så det er mest blevet til agurker i sidste uge ;-)
  Når det gælder frugt er han glad for det meste undtagen banan.
  Lillebror er altædende – bare det ikke bliver lavet til mos.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *