Børnebiffen og leg med film

p2230067

Sponsoreretindlæg

— Konkurrencen er SLUT, tillykke til Louise, Ditte og Maja, der alle har modtaget en mail —

I undrer jer måske over Molly My’s outfit på øverste billede, men hvis nu jeg siger at det er hendes instruktør outfit, så forstår i sagtens, ik? 🙂

Billedet er taget hos Cinemateket, hvor vi har været inviteret i “Børnebiffen” og i deres nye aktivitetsområde “Leg med film” – Begge dele en virkelig fin oplevelse for både store og små. Læs mere her, og deltag i konkurrencen nederst.

Børnebiffen i Cinemateket

Børnebiffen viser gode, sjove, skæve og tankevækkende film til de 3-7-årige filmelskere. Filmenes varighed og indhold er nøje afstemt, så de passer til børnenes alder. Børnebiffen er for både institutioner og private.

Vi så disse 4 film (se her) som var for de 5-7 årige, filmene skifter hver måned, og man kan følge med i programmet, lige her.

p2230050

img_6327

Som sagt så vi 4 små film:

Først en om Sisse, hvis forældre er skilt. Sisse bor hos hendes far og er ved hendes mor hver anden weekend, man følger hendes hverdag og tanker herom.

Filmen rørte både Molly My og jeg en del, da vi jo for nylig selv er i den situation. Molly My sagde selv, jeg bor jo mest hos mor og så lidt hos far, men så savner jeg også dig mor, når jeg er hos far. (Og jeg ved at hun også savner far, selvom hun ikke lige sagde det).

Jeg kunne se at hun tænkte en del over filmen. Sisse’s mor sprøjter f.eks. hendes parfume på en bamse, så den dufter af hende og Sisse kan kramme med den. Det var en fin ide, vi gør lidt det samme med et tørklæde, der dufter af mig.

Sisses forældre er skilt, og Sisse bor mest hos sin far. Men selv om han er sjov at lege med, så er hun ked af, at hun kun ser sin mor hver anden weekend. Hun vil gerne flytte hjem til sin mor fast. For hun savner hende, og hun kan ikke lide at savne nogen. Hjemme hos Sisses mor får de popcorn om torsdagen, og der er et hav af pap søskende at lege med. Hos hendes far har hun til gengæld sit eget værelse og her kan hun gøre lige hvad hun vil, næsten i hvert fald.

Dokumentarserien “Mig og min familie” portrætterer danske børn i alderen fem til syv år, som på den ene eller anden måde adskiller sig fra normen.

Derefter så vi en tegnefilm der hed Snap, en film uden tale men med musik og lyd og så ellers fantasi for resten. Den var lidt mærkelig, men børnene så ud til at nyde den 🙂

Livet under vandet er en konstant kamp for det lille havvæsen Snap – særligt når man ikke kan finde ud af at fange fisk. Men så en dag møder han en frø, og sammen finder de en usædvanlig løsning på Snaps problemer.

Tredje film var om De Fantastiske fem, en rigtig fin historie fortalt af Casper, da han skal fortælle om sin fars arbejde, den er fuld af fantasi og sjove helte, nemlig Spejdermand, Handymand og Scoremand. De kan klare og hjælpe med det uglede morgenhår, de forsvundne sokker og hundelortene på gaden. En rigtig sjov film 🙂

Det er ”fortæl om dine forældres arbejde dag” i klassen og 8-årige Casper – klassens nørd – skal fortælle om sin fars kedelige job i kommunens borgerservice. Casper har dog en trumf i ærmet; hans far har nemlig en hemmelig identitet som superhelt i den kommunalt ansatte trio: De Fantastiske 3.

Og sidste film var om Theodor som var på besøg hos oldefar i Norge, oldefar kunne spændende historier fra barndommen og hjalp Theodor med at blive en rigtig ridder.

Theodor kigger på oldefars fine, gamle riddersværd, som hænger på væggen. Han prøver at få det ned, uden at oldefar opdager det; men oldefar ser det og siger, at sværdet ikke er noget legesværd. Oldefar fortæller med stor ærefrygt, at man skal gøre sig fortjent til et sværd. Oldefar fortæller ”Tykke-historien”, om dengang da ham og Tykke udførte ridderlige gerninger. Theodor vil også være en ægte ridder.

Vores favoritter var filmen om Sisse og så den fjollede superhelte film med de fantastiske fem.

p2230088

p2230054

p2230093

p2230083

Leg med film i Cinemateket

Efter børnebiffen var vi som sagt i det nye aktivitetområde “Leg med film” se mere, lige her. En rigtig fin sammenhæng og kobling til at vi netop havde set små film, nemlig at vi her, med lidt hjælp, kunne lave vores egen lille film.

Vi lavede en gangsterfilm med en biljagt, Molly My kørte vildt i bilen og vi lagde efterfølgende en masse effekter og stemningsfyldt musik ind (se eventuelt lidt mere indtil i morgen middag på min Instagram story).

Og så tilbage til øverste billede, der leger Molly My instruktør til den film som Louise og hendes skønne datter er ved at lave, vi var nemlig så heldige at blive beriget med deres selskab også 🙂

Udover at lave egen film i filmstudiet var der også et stor udklædningsområde, og det er jo ALTID sjovt, mulighed for filmanimation, filmquiz, computerspil og bluescreen, sidstnævnte var også ret sjovt, som i måske kan fornemme på billedet.

p2230064

Alle aktiviteterne er gratis at benytte, der skal så betales lidt ekstra hvis man f.eks. vil have sin film med hjem på dvd, eller booke speciel vejledning mm.

Men jeg syntes at der er nok at tage sig til på egen hånd, også for de lidt ældre børn. Der var nogle ting vores piger var lidt for små til selv. Læs mere om hele området, lige her.

Konkurrence

I skal da også besøge Cinemateket ik?

Jeg har fået lov at udlodde 3×2 billetter til Børnebiffen, dvs. 3 heldige vinder denne gang. For at deltage skal i blot skrive en kommentar til dette indlæg om hvem i vil tage med i Børnebiffen.

Jeg trækker konkurrencen på mandag d. 27/2 kl. 10.00.

 

Indlægget er sponsoreret af Cinemateket. Glæden og legen, helt vores.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *