Lækre grove pizzasnegle

p2190053

Molly My har ikke madpakke med i børnehaven, men hun ELSKER hvis jeg laver en lille madpakke til hende i weekenderne eller hvis vi skal på tur. Ligesom vi også altid har en lille en med om onsdagen, hvor hun har ballettræning og kommer lidt sent hjem 🙂

Specielt til om onsdagen forsøger at lave lidt lækkert, som ikke bliver kedeligt af at ligge i tasken hele dagen, og det er ofte en version af pizzesnegle, de er nemlig også skønne kolde.

Disse er bagt med fuldkornshvedemel, og blev virkelig lækre, i får her opskriften på selve dejen, fyldet kan være præcis hvad der er i køleskabet og er igen en god måde at få brugt resterne på.

Det kan være en rest kogt skinke, tomatsovs og revet ost som her, eller måske lidt kylling, kødsovs eller pesto, alt kan kommes ved.

Dog vil jeg altid anbefale en form for ost, for at de ikke bliver for tørre.

Opskrift på 15-18 pizzasnegle:

25 gram gær

200 gram hvedemel

300 gram fuldkorns hvedemel

1 tsk salt

1 tsk sukker

3 dl lunt vand

4 spsk olie

Fremgangsmåde:

Udrør gær i lunt vand, tilsæt olie, mel, salt og sukker. Tilsæt som lidt efter lidt mel og ælt godt igennem enten på bordet eller en røremaskine.

Lad dejen hæve en times tid, og rul dejen ud i cirka 1/2 tykkelse, kom fyld på og rul til snegle.

Jeg bager dem i et fad, så holdes der bedre fast på fyldet. Bages ved 200 grader i cirka 20 minutter, men hold øje ikke alle ovne er ens.

Smager fantastisk lune, men også kolde. Kan fryses og er oplagte til madpakken 🙂

 

 

(Visited 418 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *