Next stop Hellerup?

p7250036-e1469562850943

Sponsoreretindlæg

Altså selvom Molly My elsker vandet og stranden, så bliver det nok ikke til en Strandvejs villa i denne omgang……. Men det betyder ikke, at drømmen om at flytte til Hellerup inden for det næste års tid, er ikke helt urealistisk 🙂

I husker måske mit tidligere indlæg om min (rodede) økonomi? Ellers kan det ses/genses, lige her.

Jeg har nu også haft et møde med en rådgiver, hvilket er fuldstændig gratis og uforpligtende, man booker bare gennem PENGELIV, samtalen var oplysende, interessant og slet ikke “farlig” 🙂

Inden mødet havde jeg sendt rådgiveren forskellige økonomiske oplysninger, f.eks. årsopgørelse, regnskab fra min revisor (jeg er jo selvstændig), overblik over indtægt, pensionsforhold, budget mm.

Lige budget havde jeg jo så ikke så meget af, jf. mit sidste indlæg. Men vi fik alligevel på en fin og behagelig måde talt os igennem det, rådgiveren startede med at få dannet sig et overblik over mig som person, og os som familie.

Altså sådan noget med vores nuværende boligform, husstand, transport omkostninger, og generelle ønsker for fremtiden, hvis jeg f.eks. sad med ønske om at rejse jorden rundt eller købe en bil, så ville det jo have en ret stor betydning for dels min indtægt og eller udgifter, så det fik vi lige vendt. Og så gik han ellers igang.

Igang med at gennemgå det materiale jeg havde sendt ham, hvordan han så det samlede billede og hvad han ellers havde af bemærkninger og gode råd. Husk på, det hele er jo bare råd, som man kan tage imod eller ej.

F.eks. kom han i forhold til min pension med gode input til hvordan jeg for 2017 kunne overveje at indskyde op til 30% af min virksomheds overskud til en ratepension, og på den måde få fuldt fradrag i min topskat. Han gav mig eksempler på hvordan jeg kunne sikre Molly My endnu bedre ved evt. dødsfald og mig selv ved tab af erhvervsevne.

Alt emner man, måske ikke lige, har lyst til at beskæftige sig med, men som er yderst relevante og vigtige. Ex. så kunne jeg for kr. 1.000 om året sikre Molly My med en dødsfaldsdækning på kr. 500.000 eller det dobbelte for kr. 2.000, hvilket jo ikke er særlig meget på årsplan, kontra den hjælp det ville give hende, hvis jeg skulle gå bort.

Sådanne eksempler kom han med mange af, en jeg selv skal have undersøgt nærmere er forsikring til tab af erhvervsevne, nu hvor det udelukkende er mit ansvar at få det hele til at hænge sammen økonomisk, så er det jo ret vigtigt at jeg netop kan opretholde en indtægt til os begge.

Meget mere om disse ting kan der læses meget mere om under, PENSIONSliv og FORSIKRINGSliv, lige her.

Og så nu til det, som jeg jo selv syntes var det mest spændende, det om mit ønske om at flyttet til Hellerup pga. Molly My’s skolestart næste sommer, og ved i hvad det var ikke helt urealistisk 🙂

Med til min historie hører at jeg har et hus i Helsingør, et hus som er lejet ud, men alligevel begrænser mig lidt. For når det hele skal regnes sammen, så har det en stor betydning at jeg har en forholdsvis stor gæld i det hus også. En gæld jeg ikke mærker noget til i hverdagen, netop da huset er lejet ud, men det trækker bare ned i mine muligheder.

Man udregninger nemlig evt. købsbudget udfra indtægt x 3,5 + evt. opsparing – evt. gæld, og det betyder altså at der ja, ikke er mulighed for en Strandvejs villa, som nævnt øverst.

Men en fornuftig andelsbolig skulle være helt indenfor rækkevide, så det er den vej jeg nu vil gå eller evt. en lejebolig. Men drømmen er nu mest “mit eget” netop så jeg kan præge det som jeg vil og kan få investeret mine penge på en mere fornuftig måde end en lejebolig kan være.

Når det er sagt, så skulle der dukke en lækker og passende lejebolig op, så er jeg heller ikke afvisende overfor det. Tiden må vise hvad der skal ske 🙂

Jeg er blevet en del klogere på min egen økonomi, og er blevet bekræftet i at det slet ikke ser så slemt ud, selvom jeg måske ikke har 100% overblik over forbrug mm.

Så ja, det kan altså anbefales dels at prøve sig frem i PENGELIV og også at få booket til en rådgivningssamtale, det var slet ikke så farligt og dømmende, faktisk bare oplysende.

 

Indlægget er sponsoreret af Alm. Brand.

 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *