De perfekte hjemmebagte burgerboller

p1170033

Vi elsker en god burger! Både de købte og de hjemmelavede udgaver. Skal det være ekstra lækkert så bager jeg også selv bollerne, de skal helst (hvis i spørg Molly My) være lyse, søde og brioche agtige, og her følger en opskrift på de absolut bedste.

Brioche burgerboller

Jeg syntes altså at der skal sesam på, men det er der vist ikke på en rigtig brioche bolle, så gør som i har lyst til med dem 😉

Ingredienser til 6-8 boller

25 gram gær

2 dl. vand

1 tsk salt

3 spsk sukker

1 æg (gem lidt til pensling)

30 gram smør

700 gram mel

Evt. sesam

Fremgangsmåde

Opløs gær ud i vandet. Tilsæt salt og sukker og rør det hele godt sammen. Tilsæt pisket æg (gem en lille smule til at pensle med) og smeltet smør og cirka halvdelen af melet og ælt godt igennem, gerne på en røremaskine. Tilsæt resten af melt og ælt/rør i 10-15 minutter, nu længere tid nu bedre resultat. Dejen vil være lidt klistret og det skal den også, men altså ikke flydende, er den det tilsæt lidt mere mel.

Lad dejen hæve i 1 time og form derefter bollerne, 6-8 styk alt efter størrelse. Lad dem efterhæve på en bageplade i 1 time.

Varm ovn til 200 grader, og pensel bollerne med lidt pisket æg, vand eller mælk. Drys med sesamfrø, hvis det ønskes. Og bag bollerne i cirka 15 minutter, hold øjne! Alle ovne er forskellige, de skal lige blive gyldne.

Her hjemme er favorit burger med bøf, ost og bacon. Og så selvfølgelig ketchup, salat, tomat og agurk. I mors også gerne rødløg og avokado 🙂

Hvordan er jeres favorit burger?

En anden favorit hos os, er disse små koldhævede pizza’er (opskrift, lige her) eller gratineret pastafad med kylling, bacon, ost og broccoli. Har i prøvet det? Ellers finder i opskriften, lige her.

 

4 Comments
  1. Hejsa MIchala. Jeg kan huske i for lang tid siden gav Molly nogle bøger om menneskekroppen, mener der var både en drenge og en pige udgave, men kan ikke finde tilbage til indlægget. Er det noget der siger dig noget og hvis ja har du så evt et link?

    Mange hilsner
    Anja

Leave a Reply

Your email address will not be published.