Bøger: Bliv klogere på eget barn

img_7789

Reklame

Jeg har læst en del bøger på det sidste, simpelthen noget jeg har prioriteret fremfor at bruge alle mine aftener ved computeren, det har været dejligt og lærerigt. Ligesom jeg også fik læst en del på ferien 🙂

De bedste af bøgerne vil jeg fortælle jer om, det er nemlig altid dejligt med en god anbefaling ik?

For at det ikke bliver alt for langt, har jeg valgt at dele det lidt op. Og starter her med tre spændende og gode “udviklings bøger” om børn, altså bøger hvor vi som forældre kan blive klogere på vores børn, lære at læse deres signaler og hjælpe, på bedste vis, hvor der er behov.

Egentlig er Molly My hverken stressramt eller har angst men bøgerne er stadig vigtige og lærerige, netop fordi de har lært mig hvilke situationer og signaler der kan opstå hvis hun skulle blive det, og dermed kan gøre mig opmærksom og selvfølgelig klar til at hjælpe.

Man kan sige at det er at tage sorgerne på forskud, men sådan ser jeg det ikke. Jeg ser det som at jeg bliver klogere som forældre, klogere på mig selv og mit barn.

Den sidste omkring de viljestærke børn er mere aktuel, om det er trodsalderen eller direkte arvet fra mig, skal jeg ikke gøre mig klog på, men viljestærk, bestemt og helt sin egen, det er hun i den grad 😉

Jeg elsker dig – altid, også når du er bange

Skrevet af Mathilde Hannemann.

Bogen om angst er skrevet af Mathilde Hannemann sammen med sønnen Marcus, som har angst. Stemmen i bogen tilhører Marcus, som i løbet af årene har lært at kontrollere sin angst.

Sammen har de søgt hjælp hos psykologer og andre professionelle. De har prøvet alle de gode råd af derhjemme og passet dem til i familien. Bogen indeholder 12 tricks og 5 gode råd til forældre.

F.eks. stigen hvor Marcus med små skridt hver dag kommer længere og længere og til sidst kan gå hjem fra Fritidshjemmet selv. En metode som jo kan bruges i flere sammenhænge og bestemt ikke kun til børn med angst.

Bogen er letlæsning og kan senere bruges som et lille opslagsværk, den er skrevet med humor og et barneglimt i øjet – selv om emnet er alvorligt.

Bogen koster kr. 85, og kan købes, lige her.

Du skal huske at fodre din søhest

Skrevet af Charlotte Bjerregaard og Pernille Thomsen.

En håndbog til stressramte børn og forældre, bogen kan sagtens læses af større børn eller bruges til højtlæsning, den er skrevet virkelig fint og med skønne illustrationer, som er forklarende og understøttende til teksten.

Det er ikke kun voksne der får stress og det fortæller bogen meget fint, ligesom den påpeger symptomerne og den giver redskaber til hvordan barnet kan få det godt igen.

Enkelte råd som f.eks. at vække stille om morgenen, begrænse legeaftaler i hverdage, lave massage, dyrk motion og generelt kropskontakt. Jeg tænker faktisk at mange af rådene også kan bruges til at undgå stress hos barnet 🙂

Bogen er opdelt i den del til barnet og en del til de voksne.

Bogen koster kr. 149, og kan købes, lige her.

Slut fred med dit viljestærke barn – og dig selv!

Bogen er skrevet af Smilla Lynggaard

En lidt længere og mere dybdegående bog end de to andre, bogen er til forældre med viljestærke børn.

Et viljestærkt barn, er et barn, der går rigtig langt for det der er vigtigt for dem, og som har en beslutsomhed, som overgår de fleste forældre. De kommer til verden som små krigere og går til oprør mod ordre og formaninger.

Sådan ser jeg ikke Molly My, men ingen tvivl om at hun er bestemt og har egne meninger og holdninger til hvordan tingene skal være (præcis som sin mor!). Bogen har derfor også givet mig en del at tænke over, dels hvordan jeg måske selv fremstår i forhold til min vilje og hvordan jeg kan hjælpe Molly My udfra hendes perspektiv, så man kan sige at jeg her ikke kun blev klogere på mit barn, men også jeg selv.

Bogen er opdelt i 3 dele, en accept del som handler om at acceptere barnet som det er. En familiens velbefindende del, som kigger på familie livet som det er nu og til sidst en bevæg dig videre del med håndgribelige guides og værkstøjer.

Bogen indeholder relaterbare eksempler fra andre familier og er virkelig velskrevet og spændende læsning.

Bogen koster kr. 279, og kan købes, lige her.

Indeholder anmeldereksemplarer.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *