Oplevelser for livet

Når man som jeg, vælger at blogge om livet og hverdagen og alt imellem, jamen så kommer der jo nogle reaktioner ud af det.

Det kan være de skønne og positive, de kritiske og så dem man ikke helt ved hvor man skal placere, jeg fik igår en besked i relation til at vi jo i disse dage er på et fantastisk cruise, beskeden lød således: Man må godt nok håbe at hun (læs. Molly My) kan huske noget af alle de rejser når hun bliver ældre….

Ingen smiley eller lign var den efterfulgt af, jeg tænkte hhhmmm alle de rejser? Kan man rejse og opleve for meget? Ikke i min verden 🙂

Selvfølgelig vil hun ikke kunne huske alt, vi havde hende jo f.eks. med til Thailand da hun var bare 10 uger gammel og rejste generelt rigtig rigtig meget inden hun fyldte 2 år og dermed kostede eget flysæde.

For mig betyder det ikke så meget om hun kan huske det ene eller andet, jeg har en tro på at alle disse rejser og oplevelser har været med til at danne hende som den person hun er idag, hun er virkelig sej til at rejse og flyve generelt, til at vente i en lufthavn, til at hygge med en malebog og til at møde nye mennesker og børn på sin vej og generelt også til at smage på og opleve nye ting. Og så er hun mega udmyg og taknemmelig, altid tak og glæde! Man kan sige meget om “bloggerbørn”, men taknemmelig det er hun!

Om disse ting havde været sig gældende uden alle rejserne og oplevelserne, ved jeg jo af gode grunde ikke, men de har hvertfald ikke gjort noget dårligt for hende 🙂

Igår gav hun sig i kast med at “tale” med en spansk pige ved poolen, hvordan siger man jeg hedder Molly? Og at jeg er 5 år, jeg huskede tilbage i mine få gloser fra gymnasietiden og hen gik hun, det syntes jeg er SÅ skønt og sejt af hende.

Om hun lige kan huske den pige senere hen er ikke så vigtigt for mig, men det at hun tør og elsker at få “nye venner”, som hun så fint kalder dem for. Det er vigtigt for mig, og så længe jeg har mulighed for det, vil jeg rejse med hende. Opleve verden og skabe oplevelser for livet 🙂

Nu vil vi pakke vores taske og tage på stranden i Villefranche. Og ps. der skal nok komme meget meget mere om cruise på bloggen, lige nu var det blot mine tanker for dagen.

 

 

18 Comments
 1. Lad os starte med – hold nu op du gør det fantastisk. At Molly My får lov at rejse verden rund med dig, er da det aller bedste der kunne ske, alternertivt er da forfærdeligt. Tænk hvis hun skulle blive hjemme, og I ikke så hinanden og havde alle de oplevelser sammen. Det er med til at danne hende og skabe en masse læring på hendes vej, og ikke mindst danne et helt særligt bånd i mellem jer ❤️ de færreste forældre bruger, oplever og gør alt det med sine børn, som du gør med Molly My.

 2. Jeg har selv sagt den sætning tilpas mange gange til at give et kvalificeret gæt på, hvilke følelser, den har rod i.
  Når man selv er voksen og ikke har børn, kan børn, der er højlydt kede af det eller meget glade, let opleves som ret irriterende, ikke mindst når man sidder tæt på hinanden som i et fly eller en restaurant. Børn, der sidder roligt med deres malebog eller som holdes beskæftiget af forældre, der tager sig af dem og er opmærksomme på, hvordan børnene fungerer i den sammenhæng, de er i nu, kan de fleste sagtens leve med.
  Ofte tænker jeg dog på, om det gør den store forskel for børnene om de er i Lalandia eller Villefranche, og det leder mig videre til en anden, og måske endnu mindre flatterende (for mig selv) betragtning: De af os, hvis forældre ikke havde muligheden for at tage os med på lange spændende rejser, har måske også en snert af misundelse i forhold til hvad det koster at have de små med på ferie til eksotiske destinationer.
  Jeg er sikker på, at ingen andre end du (og Søren) ved bedre, hvad der er godt for Molly My, og derfor vil jeg mene, at du bare skal gøre det du gør. Hvad andre måtte mene om den sag, skal både du og andre rejsende forældre nok tage som en påmindelse om (og i dit tilfælde en bekræftelse af), at når omgivelserne er fremmede, kan barnet have behov for mere opmærksomhed og støtte, for at I kan have en god oplevelse.
  Fortsat rigtig god tur.

  1. Men Klaus, fordi man ikke har fået noget i barndomme, betyder det vel ikke at man ikke kan give det til ens børn eller i det hele taget gøre det anderledes. Der er mange ting fra min barndom, som jeg ønsker meget anderledes for Molly My.

   Og så tænker jeg trods alt det er mere inspirerende og fantasifyldt for børn (uanset alder) at se på smukke og spændende bygninger, frem for blåt klorvand i Lalandia, men jeg kan da tage fejl, jeg har ikke været der med hende 🙂

 3. Det er vel også lige så vigtigt at du og de andre (voksne) du evt. rejser med kan huske jeres rejser. Altså fx styrker det da sikkert parforhold og venskaber at tage på rejse, det er da ikke kun for barnets skyld:-) I så fald kunne man jo nøjes med Sommerhus i DK😉 Så hvis man kan lide at rejse, skal man da bare gøre det.

 4. Åååh… den der “kære” misundelse ! ! !

  Må da indrømme at jeg også ind imellem bliver grebet af misundelsen, når jeg ser Insta-forældre, som giver deres børn dyre rejseoplevelser, restaurantbesøg, mærkevarer og lign.

  Som enlig, med pædagogløn, er det meget begrænset hvad jeg kan boltre mig med…… Silja og jeg har ca 1000kr for ugen at leve for – så jeg priser mig lykkelig for børnepengene, der kommer hver tredje måned, som sættes på opsparing og bruges på lækkert fodtøj til hende, tivoliårskort, vintergarderoben osv.

  Silja har aldrig været på ferie – men i år er vi så heldige, at mormor har inviteret os til Kreta – og nøøøøj hvor vi glæder os ❤️🤘🏼

  Det jeg vil sige er – at jeg forstår, at nogen bliver grebet af misundelsen, hvis de er i samme båd som jeg, eller er endnu mere økonomisk pressede…

  Jeg føler ikke vi mangler noget i hverdagen – udover materiel luksus…..

  Men jeg ville ønske at vi alle formåede den pæne tone og respekt overfor hinanden – OGSÅ på de sociale medier, uanset hvilken vej vi vælger og hvordan vi som mennesker er og hvad vi har!

  De blogs jeg ikke bryder mig om, går jeg da bare udenom – HVOR svært er det lige? Det er faktisk ret let 😂😂

  Undskyld hvis mit indlæg virker rodet og usammenhængende – men tror jeg fik min pointe med 🤘🏼

  Fortsat dejlig ferie jer – knus fra os der misundeligt følger med 🙈🙈🙈❤️❤️❤️

  1. Jeg er da sikker på at din datter har haft præcis lige så skønne oplevelser, om det har været i udlandet eller ej. Men det bliver da også skønt for jer med Kreta og første ferie hva? Glæder hun sig ikke helt vildt? 🙂

 5. Jeg synes det er så fantastiskat du viser Molly muligt verden og alle dens forskelligheder. Vi var på gran canariske sidste påske, det var min bonussøns første charterferie, og han husker alt. Ofte bliver jeg virkelig overrasket over de små ting han kan huske fra ferien. Jeg er sikker på at Molly my vil huske tilbage på en masse ting fra jeres ferier. De små er ofte ret detaljeorienteret 😍.

  Ha’ en fantastisk ferie på skibet, jeg elsker at fælge med

  Hilsen Mette

 6. Jeg læser denne post fra Grækenland, hvor vi er lige nu. Vi var også her på øen for 2 1/2 år siden da vores datter var 1 1/2 år. I dag besøgte vi det område vi boede i dengang og hun kunne selvfølgelig ikke huske noget som helst men inden vi tog til området så vi billeder fra stranden mm. fra da hun var en lille baby og hun blev bare ellevild da hun “genså” de steder fra billederne. Og hun elsker når vi udpeger ting: “det var det hotel vi boede på” og “her drak vi juice hver eftermiddag”. Om hun kan huske denne tur når hun bliver stor. Maybe not. Vores søn på 1 1/2 kan med sikkerhed ikke. Men jeg nyder denne tid vi har sammen all day every day og de gode oplevelser vi får mens børnene er små. Jeg vil for altid gemme minderne om barnelatter, strandture og eventyr i mit hjerte ❤️ Kram herfra

 7. Man fristes til at citere den kære H.C. Andersen: “At rejse er at leve”. Vi har oplevet og oplever præcis det samme som du skriver om. Om det virkelig er Marvins behov at komme på ferie i London fx. Nej, det er nok ikke decideret hans behov, men han vil da rigtig gerne besøge den del af vores familie der bor der og vi får en på opleveren hver gang – og hvad så om han kan huske hvert eneste minut. Vi har haft nogle hammergode oplevelser sammen og det tæller altså bare så meget (for mig) i den sidste ende. Vores rejser er ikke på vores betingelser, de har været på hans og det er jo bare sådan man nu engang skal gøre når man rejser med børnene.
  Vi flytter midlertidigt til Australien om 2 måneder og det er der kommet en kommentar eller to med på vejen om, når man har en 2 måneders baby og en 5 årig dreng. Jeg er sikker på vi får en oplevelse for livet og at vi vil tænke tilbage på både dage med udfordringer men også en tid der aldrig kommer igen, og som vi til den tid forhåbentlig ikke ville have været foruden.
  Nyd ferien og skab gode minder <3

 8. Da jeg var lige knap 6 år, var jeg i Brasilien. Jeg husker dele fra turen, oplevelser, en restaurant hvor vi spiste tit og varmen/klimaet – en særlig shoppetur inkl bikini og jakke jeg fik lokket ud af min far.
  Tilgengæld har jeg rejst 2-3 om året siden da, og som 22 årig bliver det alligevel en del. Mange af de ferier kan jeg kun huske hvis jeg bliver mindet om dem.. Men mine forældre elsker at have vist mig verden i nuet.

  At jeg så den dag idag, er panisk for at flyve – men alligevel flyver både 6, 7, 8 og 9 timer ad gangen – kan måske have noget at gøre med, at jeg ved det er en nødvendighed for oplevelser i livet.

  1. Sejt at du trods alt stadig vælger at flyve Marie! 🙂 Jeg tror det er meget individuelt hvor meget man egentlig kan huske fra ens barndom, jeg husker f.eks selv ikke særlig meget. Og er også i tvivl om nogle af de ting Molly My nu kan huske er fordi vi har fortalt hende om det eller om hun kan huske det. Men det må jo komme an på en prøve når hun bliver ældre.

   Jeg tænker hvertfald at det aldrig kan tage skade med rejser 🙂

 9. Man kan aldrig vise sine børn for meget af Verden. Jeg tænker at din datter er heldig at få så mange oplevelser med i bagagen. Men jeg tænker også at disse oplevelser kommer med en pris – du har valgt en levevej med din datter som “indtægtskilde”, forstået på den måde at alt det tøj du får til hende, rejserne, oplevelserne, legetøjet og restaurantbesøgene jo fortælles om og fremvises med din datter som omdrejningspunkt og billeddookumentation. Jeg synes der er mange etiske overvejelser i at fremstille ens barn for internettet på daglig basis, pyntet op i fint tøj eller med det nyeste legetøj eller på gentagende ture til disneyland. Du lever af din datter, og det er kontrovertielt i mine øjne.

  1. Hej Sandra, tak for dine tanker 🙂

   Min datter er ofte omdrejningspunkt ja, da hun er omdrejningspunktet i mit liv og min hverdag.

   Men at sige hun er min indtægtskilde syntes jeg nu ikke er korrekt, der er bestemt ikke stillet krav i nogle af mine samarbejder/kampagner om at min datter SKAL være en del af det. Det er hun fordi det er naturligt for mig 🙂

   Tilgengæld kan man sige at min datter, har en mor der ikke skal skynde sig ud af døren om morgenen og ej heller henter hende sent i børnehaven, det syntes jeg også er en stor livskvalitet, som jeg meget gerne vil give hende. Nemlig en barndom med tid, gode oplevelser og en masse fridage og ferie.

   Og så skal du til sidst vide at hun aldrig er pyntet op, hun vælger selv tøj og tvinges aldrig til noget hun ikke har lyst til 🙂

   Ha en dejlig dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.