Pavlova kage med frisk creme og frugt

P8050050

P8050055

Marengsbund, lækker crème og en masse frugt!

Alt ved den kombination er da bare lækkert, ik? Jeg lavede den her i weekenden hvor vi havde overnattende gæster fra Aarhus, og den var bestemt godkendt, faktisk også næste dag, hvis vi spiste den rest der var tilbage.

Denne opskrift giver en hel bradepande med marengs, creme og frugt er jo lidt en smagssag hvor meget eller hvor lidt man godt kan li at få på, som i kan se er jeg til meget fyld 😉

I cremen rørte jeg også lidt creme fraiche, det gjorde den dejlig frisk og lækker til den ellers meget søde bund og lidt tunge flødeskum.

Det lækre ved denne kage er at bunden bliver spød og lækker, men samtidig blød i midten, det er virkelig kræs, men selvfølgelig nok ikke noget man skal spise hver dag.

Bunden kan sagtens laves dagen før eller om morgen, og så bare gøres klar til creme og frugt, når den skal serveres. Oplagt til gæster, fødselsdag eller sommerfest. Opskriften følger her:

Marengbund:

6 æggehvider
1/5 tsk salt (altså bare en lillebitte smule)
5 dl sukker
2 tsk eddike
1 tsk vaniliepulver

Fyld:

5 dl piskefløde

4 store spk. crème fraiche (jeg brugte 18%, 38% ville også være lækkert)

1 tsk vaniliepulver

Frugt og bær efter ønske, jeg har her brugt jordbær, hindbær, blåbær og nektarin.

Fremgangsmåde:

Pisk æggehvider og salt til skålen kan vendes i vejret uden at falde ud.

Tilsæt sukker og pisk til den er stiv igen.

Vend vaniljesukker og eddike i.

Fordel massen på en bageplade med bagepapir, giv gerne bagepapir lidt sukker, så slipper den færdig bagte bund lettere.

Bages midt i ovnen ved 100 °C i ca. 1  1/2 time. (Hold øje, alle ovne er forskellige)

Lad kagen køle af på en rist.

Pisk fløden og tilsæt vaniliepulver og creme fraiche, fordel på kagen og pynt med bær og frugt.

Spis og vær glad 😉

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.