Solbær og ribs crumble

Clara har vildt mange ribs og solbær i sommerhushaven, disse blev idag til den lækre crumble, som i princippet kan laves med alt slags frugt.

Denne lavede jeg lidt ekstra grov med tilsat havregryn, og det gjorde den bestemt ikke mindre lækker 🙂

Solbær og ribs crumble

Vi lavede en halv portion, og bagte den derfor i bunden af en rugbrødsform, men nedenstående opskrift er passende til et alm. tærtefad.

Til dejen/cruble skal bruges:

150 gram smør

2,5 dl. hvedemel

2,5 dl. havregryn

1 dl. sukker (evt. lidt mere hvis man bruger meget sur frugt)

1 hel vaniljestang

Derudover tilsættes cirka 400 gram frugt, det kan være forskellige bær som her, æbletern, rabarber, blommer, kirsebær eller hvad man nu kan li. Nu sødere frugt nu mindre sukker, eller omvendt ved sur 🙂

Fremgangsmåde:

Hak smør i mindre stykker og bland/smuldre med mel, sukker, havregryn og indhold af vaniljestangen, dette gøres i hånden og ja sviner lidt, men det er gjort på få minutter.

Kom dejen i et smurt fad (evt. bare med bagepapir) kom bær eller frugt ovenpå, og bland det lidt rundt.

En rigtig crumble er med frugt nederst og dej på toppen, min blev bagt omvendt, da jeg syntes det er smukt med de lækre bær øverst.

Bag i cirka 20-25 minutter på 200 grader.

Spises lun med creme fraiche, flødeskum eller en kugle god vanilje is.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.