Haydari (Tyrkisk dip med salatost, peberfrugt, mynte mm.)

Kender i Haydari? En lækker tyrkisk dip med salatost, peberfrugt, mynte mm. Hvis ikke så læs lige med her, her kommer nemlig min opskrift på en virkelig lækker og velsmagende dip, der kan bruges til det meste.

Her på grønt med ost og grønt, igår til aftensmaden med kylling og lynstegte grøntsager, eller som dip til grøntsagsstænger eller som smørelse i durumruller eller lign, den er alsidig, men vigtigst af alt virkelig let at lave og velsmagende.

Opskrift på Haydari dip:

300 gram salat (feta) ost (gerne en lækker cremet udgave i en blok)

2-3 røde peberfrugter (alt efter størrelse)

1 fed hvidløg

1/2 bundt mynte

1 spsk olivenolie

Salt/peber

Fremgangsmåde:

Skær peberfrugter i halve og fjern kerner, stilk mm. Kom dem i ovnen på 200 grader i cirka 25 minutter til skindet er mørkt og slipper i kanten.

Lad dem afkøle og pil skindet af. Blend herefter alle ingredienser sammen og smag evt. til med lidt mere mynte, salt eller peber.

Server på den måde du bedst kan li, mulighederne er mange 🙂

 

Ps. hvis i ikke har tid/overskud til selv at kaste jer ud i det, har Løgismose også en okay udgave, som jeg har set i Netto, den hjemmelavede er bare bedst.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.