Har jeres børn faste pligter?

Faste pligter i hjemmet til børn?

Har jeres børn faste pligter og hvis ja, hvilke og hvornår begyndte i?

Jeg har igen fået god inspiration og stof til eftertanke hos Nordic Parenting, der efter min mening skriver nogle gode og saglige artikler. Læs f.eks denne omkring pligter i hjemmet.

Molly My har endnu ikke faste pligter, men hun skal selv rydde op efter sig ved leg, hjælpe med at dække bord, komme sit tøj i vasketøjskurven osv. Ligesom hun også hjælper til med at lave mad, snitte salat osv.

Men måske det er tid til at lave det mere fastlagt og så med en form for skema og måske endda en belønning hver uge eller måned, det kan være lidt lommepenge, eller måske krydser så vi samler sammen til hvis hun ønsker sig en ting eller oplevelse?

Altså så hun selv er med til at bestemme “vejen” frem til belønningen. Hun er jo 5,5 år nu, og bestemt stor nok til det, ik?

Har i lignede hos jer, med faste pligter og måske et belønningssystem, eller faste pligter uden belønning, man kan sige at der jo faktisk ikke behøver være en belønning for at hjælpes som familie vel?

Jeg tænker bare at det er en motivation i sig selv, f.eks. taler hun ret meget om vi ikke snart skal i Zoo igen, så kunne det jo være belønning på sidste kryds i skemaet. Jeg ville jo nok ende med at give hende den oplevelse alligevel.

Gav det mening? Del meget gerne jeres tanker og erfaringer herom 🙂

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Isaac sætter selv sin tallerken ud, evt. i opvaskemaskinen. Han skal sørge for at alt hans vasketøj kommer i hans egen vasketøjspose. Han rydder sin lego op efter han har leget med den, og den slags. Men egentlige pligter har han ikke endnu (han er 6 år).

    Hvis han ønsker sig noget legetøj, får han lov til at gøre noget ekstra. Sætte skoene pænt ind i skabet, rydde op i legetøjsreolen, tørre støv af, vaske sin cykel og den slags.

    Men jeg giver ikke penge for dagligdags-pligter, det er en del af at hjælpe til i husholdningen synes jeg :-) Ligesom jeg heller ikke får penge for at vaske hans tøj og lave mad. Det fungerer ok.

  • Da vi var små, havde vi i en periode et skema på tavlen, og for hver ‘pligt’ vi udførte, f.eks. det at tømme opvaskemaskinen, dække bordet osv. fik vi 1 krone. Ja vi var altså ikke så store, så det var meget for os, haha. Der blev næsten rift om opgaverne, og det var den bedste følelse, at kunne sætte en streg under sit navn, og vide, at man nu var 1 krone rigere.
    At vi så aldrig fik det udbetalt, fordi sedlen blev væk under en gang hovedrengøring, det er sagen uvedkommen, haha :-D
    Tilde, nouw.com/lillelyng

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *