Husker i bilferierne fra barndommen?

Molly My og jeg har aldrig været på en egentlig bilferie, jo vi har været i bil til f.eks. venner i Aarhus eller på weekend i Fårup Sommerland, men det er jo egentlig ikke hvad man vil betegne som en “rigtig” bilferie. I ved sådan en hvor man en sommerferie pakker bilen og kører ud i verden, enten i Danmark eller forskellige steder i Europa.

Jeg smagte kort på det sidste år, da jeg på en bloggerrejse kørte fra Kroatien til Monenegro, men igen var det her “planlagt” og ikke så spontant. Dog en dejlig ferieform.

I min barndom har vi (som jeg husker det) heller ikke været på længere bilferier sydpå, vi har været på Bornholm, Jylland og Tyskland, men ikke sådan noget med bilferie til Italien eller lign. Der har vi mere været typerne på et fly 🙂

Jeg har lokket min mor i de gamle fotoalbums, og hun fandt ovenstående billeder fra bilferierne, man kan godt se hvor Molly My har hendes lyse hår fra, hva? 🙂

Jeg er dog ret fascineret ved tanken om en bilferie, den frihed det er at have pakket bilen og bare køre afsted, stoppe hvor det ser dejligt ud, og på den måde have en enormt fri ferieform, som bestemmes efter dagsform, vejr og lyst.

Er det sted specielt skønt, så bliver man lidt ekstra dage forestiller jeg mig, og kører måske videre, hvis vejret er dårligt eller laver spontane stop, hvis man lige har lyst til at strække ben eller spise en is.

Det kan man jo ikke rigtig på en flyrejse, der er spontaniteten ikke så omfattende.

Den form for frihed tiltaler mig ret meget, specielt her efter vores cruise, er jeg ret tiltalt af at køre afsted på bilferie i Europa, vi besøgte flere hyggelige byer, som bestemt skal udforskes noget mere, og her er en bilferie jo oplagt. Så er taskerne i bilen og vi kan tage dagene som de kommer.

Ligesom vi også gerne vil tilbage til Paris og Disneyland, og her er det jo smart med en bil igen.

Hvad er jeres bedste tips til bilferie? Jeg tænker både områder, format, varighed og ideer til mange timer i en bil med børn.

Og hvad er måske jeres bedste minde fra en bilferie? Vil i dele det med mig 🙂

Konkurrence

FDM samler på skønne bilferieminder. Og har i den forbindelse igangsat en ret vild konkurrence, man kan ved at poste et billede med #FDMmeddigpåvejen, deltage i konkurrencen om et rejsegavekort på kr. 30.000 fra FDM travel.

3 skridt mod at vinde en ferie med FDM Travel til 30.000 kr.

1. Ta’ et billede fra din ferie
2. Upload det på Instagram med en kort beskrivelse af hvorfor du vil huske netop dette øjeblik
3. #FDMmeddigpåvejen

Se meget mere lige her.

 

Indlægget er sponsoreret af FDM.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Vi har gennem hele min opvækst været på bilferie sydpå næste hver sommer, kun med enkelte fly-ferier ind i mellem, for med fire børn, ér det altså en dyr fornøjelse, hvis hele banden skulle afsted med flyveren. Jeg er nu næsten 20 år, og er simpelthen så glad for, at vi hvert år troligt har været på ferie i syden. Både fordi det jo altså bare er ret skønt, men også fordi jeg simpelthen har fået så uendeligt mange gode minder med mine søskende (og selvfølgelig også forældre).

  Bilturen kunne dog godt være en ret lang affære, især med bil uden aircondition. Men min far er altid så fiks, og havde lavet bankoplader, og så sad vi der på bagsædet, og spillede bil-banko, med slutnumrene fra nummerpladen overhalende biler.
  Og hvem kan sutte på bolchet længst? En klassikker hos os, for at undgå at slikbøtten var tom, allerede før vi nåede den tyske grænse ;))
  Senere investerede vi så i dvd-afspillere til bilen. De andre var fan, men ikke ret meget optur over det for mig, som bliver køresyg bare jeg læser et vejskilt (sådan næsten da)

  Mit bedste minde kan jeg simpelthen ikke komme på. Der er sikkert et, hvis jeg tænker mig rigtigt godt om, men når jeg umiddelbart tænker tilbage, så er det mere en samlet oase af glæde og gode minder, der bruser frem.
  Der er simpelthen så mange små lykkeglimt, at jeg kunne skrive en hel roman. Men det vil jeg ikke kede dig med.

  Det jeg vil frem til er egentlig, at jeg synes det er så drøn vigtigt, at give børn oplevelser, mens de er børn. Det behøves slet ikke være så langt væk, og super dyrt. Bare det at gøre noget, ud over det sædvanlige, tror jeg giver så meget i det lange løb. Jeg ville i hvertfald ikke være foruden en eneste af mine ferieoplevelser. Både de gode, men såmænd også de dårlige.

  Håber mit input var værd at læse.
  Kram Tilde, nouw.com/lillelyng

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *