Opskrift på det lækreste bananbrød

Dette minder mig ufattelig meget om London, sådan en skive lunt bananbrød, med til historien skal fortælles at jeg på mit tidligere arbejde var rigtig meget i London, i perioder 1 gang om ugen.

Og det kontor jeg besøgte havde godt luret min kærlighed til en skive bananbrød, fra den lokale kaffebar, så det stod altid klar til mig når jeg ankom om morgenen fra lufthavnen.

Bananbrød

I er jo ret vilde med min opskrift på banankage (find opskriften, lige her) og jeg tænker at i da derfor også skal have opskriften på dette brød, som er en lille smule sundere end kagen, men også bare noget lidt andet.

Ingredienser:

150 gram smør

125 gram rørsukker eller brun farin

2 æg

100 gram hvedemel

150 gram ølandshvedemel (kan erstattes af alm. hvedemel)

1 tsk bagepulver

1/2 tsk salt

1 tsk kanel

4 bananer (gem en til toppen)

50-100 gram valnødder

Evt. lidt hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Smelt smør i en gryde og pisk med sukker/farin, pisk til det er helt luftigt og sukkeret er opløst. Tilsæt æg og pisk igen.

Mos bananerne med en gaffel (gem en enkelt hel til toppen), tilsæt til dejen og vend forsigtigt rundt. Tilsæt nu mel, bagepulver, kanel og salt og rør rundt.

Hak nødder og evt. chokolade og tilsæt til dejen.

Kom dejen i en smurt eller bagepapirs klædt form og skær den sidste banan i skiver endte på langt eller tværs, lige forsigtigt øverst på dejen og bag i ovnen på 200 grader i cirka 50-60 minutter, hold øje ikke alle ovne er ens.

Kan både spises lun og kold eller evt. ristes lidt på en brødrister dagen efter.

 

Tip, brug gerne meget modne bananer, de giver den bedste smag 🙂

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.