Er jeg en streng mor?

Er jeg en streng mor?

Jeg har flere gange fået fortalt at jeg er en streng mor, at jeg skælder for meget ud og forventer for meget af Molly My. Den følelse kan jeg jo ikke tage fra afsender af udsagn, men for mig som forældre og mor, er det faktisk en bevidst del af hendes opdragelse.

Måske ikke så meget bevidst at skælde ud, det hænger vist til del sammen med vores begges temperament, men mere det med at jeg retter på hende, beder hende sige fra og sige undskyld hvis nødvendigt.

Det er alfa og omega for mig at hun vokser op med nogle gode og stærke værdier, værdier jeg ikke selv er opdraget med, men efter tid har tillært mig og vigtigst af alt troen på sig selv. Jeg vil IKKE have at hun bliver en undskyldning for sig selv, det er vigtigt for mig at hun er stærk i troen på sig selv, samtidig med at hun har empati og er hensynsfuld overfor hendes omgivelser.

Jeg ser faktisk en stærk pige, hun har vilje og gå på mod, hun er åben og god til nye mennesker, ligesom hun er kærlig og empatisk. Der er rigtig rigtig meget pigefnidder i børnehaven og jeg gør virkelig alt jeg kan for at støtte hende i det, det er alderen og kønnet, det ved jeg godt. Men det er stadig ikke rart og hold op nogle øjne og bemærkninger der kan sendes afsted sådan en flok imellem.

Selvfølgelig kan hun også være hidsig, strid og sur, det kan vi alle, men jeg forsøger at løfte hende op igen, så godt man nu kan med en 5 årig. Jeg kaster hende ud i ting hun måske umiddelbart ikke vil, ex. en ny veninde på vejen hun kun har leget med få gange, hun vil have at jeg går med over og spørg om hun kan lege, men jeg siger nej, det kan du godt selv.

Ikke fordi jeg ikke gider gå med hende, men fordi det gør hende til et stærkere og mere modigt menneske, og det ønsker jeg for hende. Det hele er gjort med kærlighed også når jeg er streng og retter på hende 🙂

Illustration og inspiration fra Nordic Parenting, som altid er super saglige og inspirendende, se mere lige her.

Jeg har tidligere delt oplæg fra Nordic Parenting og taget op til dialog, f.eks. her omkring frugt og grønt til børn, her omkring pligter i hjemmet eller her omkring børn og søvn, jeg syntes at de gør det rigtig godt og igen med ovenstående værdisæt.

Hvilke værdier er vigtige for jer i forhold til børneopdragelse?

 

Øverste billede er taget af Freja Troelsen.

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *