Efterårskage med blommer, æbler og kanel

Efteråret byder på så mange lækre saftige blommer og syrlige æbler, her har jeg kombineret disse i en virkelig velsmagende kage, jeg siger ikke at i skal prøve den, men så alligevel lidt 😉

Man kan bruge præcis den slags blommer og æbler som man kan li eller er heldig at have i haven.

Jeg brugte det bedste mit lokale supermarked havde at byde på, det var sveskeblommer og jonagold æbler, men brug hvad i nu har eller kan finde.

Efterårskage med blommer, æbler og kanel

Kagen kan sagtens laves med kun æbler eller blommer eller måske en lækker pære, hindbær eller brombær, det er en grundopskrift som jeg bruger til frugtkager og kanel tilsætter jeg så kun hvis jeg syntes det passer ind.

Til en rund springform (28 cm) har jeg brugt:

125 gram blød smør, gem lidt til formen

200 gram sukker

2 æg

100 gram hvedemel

25 gram grove havregryn

1 tsk bagepulver

1/4 tsk salt

2 store blommer

1 stort syrligt æble (evt. 2 små)

1 spsk rørsukker til drys

1 tsk kanel til drys

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker godt sammen med de to æg. Tilsæt salt, hvedemel og bagepulver og rør det hele forsigtigt sammen.

Kom i en smurt springform, eller hvad du nu har. Hak blommer og æbler i tern, eller både, det bestemmer du selv. Og kom oven på dejen, pres lidt let ned med en ske, men vend det ikke rundt, frugt skal blot ligge øverst.

Drys med kanel og rørsukker, og bag ved 180 grader i cirka 45 minutter, hold øje, ikke alle ovne er ens.

Spises lun med en ske fed cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.