Osteboller med cheddar, parmesan og rosmarin

Okay, dette er ikke verdens sundeste opskrift, den indeholder både smør, fed creme fraiche OG ost. Men den er lækker, rigtig rigtig lækker! Osteboller med cheddar, parmesan og rosmarin, virkelig gode til f.eks. en lun suppe eller til tapasbordet.

Molly My elsker alt med ost, og endnu bedre hvis det så også er smeltet ost 🙂

Ingredienser:

50 gram gær

1 dl vand

2 dl creme fraiche

100 gram smør

1 æg

450 gram mel

1 tsk groft salt

1/2 tsk tørret rosmarin

2-3 dl revet ost, jeg har her brugt cheddar og parmesan

Fremgangsmåde:

Opløs gær i vand og tilsæt creme fraiche, smeltet smør, æg og salt. Sigt hvedemel i og ælt godt, enten på en røremaskine eller med håndkraft. Dejen er lidt fedtet i konsistens (indeholder jo både smør og creme fraiche), men den skal være sådan.

Lad dejen hæve lunt i 1/2 time og begynd at form bollerne.

Jeg deler dejen op i små kugler (mellem 12-16) og trykker den lidt flad, så kommer jeg osteblandingen i midten og folder siderne omkring og vender selve bollen om, pensel med lidt vand/mælk eller æg og bag i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter, hold øje, ikke alle ovne er ens.

Spises f.eks. sammen med en lækker tomatsuppe, opskrift lige her.

 

(Visited 34 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *