Koldhævede mini pizzaer

pa060005

Jeg har nævnt det tidligere, det med at Molly My elsker at være med i køkkenet. Jeg forsøger derfor også at finde på nogle ting, som hun kan være med til, eller hvertfald noget lidt sjovt. Salat og grønt kan hun altid skære ud, og gør det også meget.

Men det er også lidt sjovt at få lov at lave noget andet. Tiden er tit knap i hverdagene, og der er derfor ikke altid tid til at noget f.eks. skal hæve. Jeg forsøgte mig derfor den anden dag med en koldhævet pizzadej, som jeg lavede aftenen før, så den derfor var klar til næste dag, hvis der skulle rulles ud og kommes fyld på.

Et projekt hun syntes var rigtig skønt og sjovt! Vi lavede dem i lidt små udgaver, så kunne hun bedre styre det og laver forskellige varianter, det var et hit, opskrift på dejen følger her:

Dej til 4 pizza’er

6 dl vand

10 gram gær (vi brugte tørgær)

1000 gram mel, hvedemel gerne type 00

1 tsk salt

2 spsk god olie

Udrør gær i lunken vand, tilsæt salt og olie og til sidst melet. Lad det ælte i 5-10 minutter, gerne med en røremaskine. Lad den hvile i skålen 10-15 minutter og fordel dejen i 8 kugler og sæt på en plade og på køl. Eller kun 4 kugler, hvis i vil lave store pizza’er 😉

Næste dag tages den ud af køleskabet og kan bruges med det samme, er den lidt for fast så lad den lige stå en halv times tid. Rul ud, kom fyld på og bag 😉

pa060002

pa060001

pa060003

Vi spiste den direkte fra ovnen med en simpel salat, det behøver ikke være kompliceret for at være godt vel?

pa060006

pa060004

 

(Visited 41 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *