Syltede blommer og 3 serveringsforslag

Skyr med syltede blommer og müsli, det er nærmest dessert til morgenmad, ik? Den syrlige skyr kombineret med vaniljesøde blommer og knasende drys, det er simpelthen en himmelsk skål at nyde sådan en søndag morgen/formiddag.

De syltede blommer lavede jeg i sidste uge, fordi vi havde en masse blommer i overskud, og jeg ikke ville have at de gik til spilde, måske i er så heldige at i har i haven? Ellers er der lækre blommer at få i supermarkederne nu også.

Disse er lavet i en meget simple udgave med sukker og vanilje, da Molly My også spiser af dem, men mange vælger også at sylte i rom eller andet spiritus.

Opskrift på syltede blommer:

10 Blommer

1/2 dl. vand

5 spsk rørsukker

1 god vanilijestang

 

Fremgangsmåde:

Skær blommerne over og fjerne stenen, lad blommerne være halve (evt. kvarte, hvis du bruger meget store blommer) og kom dem i en gryde med vand, sukker og vaniljestangen, som skal være skåret op inden.

Kom op og lad det småsimre i et par minutter, tag herefter blommerne forsigtigt op og lad sukkervandet koge ind til en tykkere konsistens, cirka 5-8 minutter.

Kom blommer og sukkervand på rene skoldede glas og opbevar på køl til det skal spises, kan evt. også nydes lunt.

De kan holde sig fint i køleskabet og kan bruges som her på skyr eller græsk yoghurt, men jeg har også succes med at servere dem med en god kugle vaniljeis eller som en blommetrifli, hvor jeg laver lag skiftevis med blommer, ristet nødderasp og flødeskum.

Jeg er ret sikker på, at en af disse forslag vil være et hit hos jer, hvis ikke dem alle tre 🙂

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.