Cremet blomkålssuppe (børnefavorit)

Efterår er lig med lækre varme supper, hvertfald hjemme hos os!

Molly My ELSKER supper i alle afskygninger, så der er gerne suppe på menuen en gang om ugen i efterår/vinter tiden 🙂

Jeg brokker mig ikke, suppe smager skønt er let at lave, billigt og tit også en god måde at få brugt rester på = perfekt stop madspild.

Specielt til grøntsagssupper behøver grøntsagerne nemlig ikke være helt friske og sprøde, de lidt kedelige og bløde kan sagtens bruges.

Her en opskrift på en favorit:

Lækker og cremet blomkålssuppe

(Portion er til 2-4 personer, alt efter om i spiser brød til eller ej)

1 blomkålshoved (mellem størrelse)

Lidt olie eller smør

0.75 liter grøntsagsboullion

1 dl fløde (jeg bruger piske, men brug hvad du har lyst til, kan også laves vegansk)

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Pluk eller skær blomkål i mindre stykker og steg på svag varme i lidt smør eller olie, det skal ikke tage farve, blot lige varmes op/vendes rundt og tage lidt smag.

Hæld grøntsagsbouillon og fløde ved og kog i 15 minutter, eller til blomkål er mør, det afhænger lidt af størrelsen på blomkål.

Blend med en stavblender og smag til med salt og peber.

Let ik?

Vi spiser den med ristet bacon, croutoner eller med et godt brød vi dypper i. Her også med lidt persille og en god olie, det er lige hvad vi nu har i køkkenet den dag.

Elsker i også supper og hvilken er mon jeres favorit?

 

 

2 Comments
  1. TAK FOR OPSKRIFT, DEN SKAL PRØVES! HERHJEMME ER JEG OG MINE BØRN RET VILDE MED GULEROD/INGEFÆR SUPPE MED BACON ELLER CHORIZO. YUM. HA EN DEJLIG DAG.

Leave a Reply

Your email address will not be published.