Nemme og lækre vaniljekranse

Lækre og nemme vaniljekranse til julehyggen, Molly My og jeg havde jo den helt store julekage bagedag i mandags, og jeg vil her dele opskriften på vaniljekransene med jer, de blev nemlig rigtig rigtig lækre!

Og nej, vi har ikke en smart køkkenmaskine eller lign der kan sprøjte dem pænt ud for os, så de er altså lavet i hånden og smager præcis ligeså fint, selvom de ser noget “hjemmelavede” ud 🙂

Tricket i disse, som jeg har brugt i flere år til vaniljekranse er at bruge hele mandler, uden at smutte dem, de gør dem lidt mere grove/sprøde og jo noget nemmere og hurtigere at lave, hvilket kan være en fordel, når der er børn med i køkkenet.

Du skal bruge (til cirka 40-50 små vaniljekranse):

1 god vaniljestang

175 gram sukker

200 gram smør

1 æg

100 gram mandler

250 gram hvedemel

Fremgangsmåde:

Skær vaniljestangen op og skrab forsigtig alle vaniljekorn ud, bland det godt med sukkeret, så der ikke er vaniljeklumper.

Tilsæt blød smør, rør sammen og tilsæt ægget (Jeg bruger en røremaskine, men det kan gøres i hånden).

Blend mandlerne til mandelmel og tilsæt i blandingen sammen med hvedemel.

Form nu vaniljekransene, hvad end det er med maskine, sprøjtepose eller i hånden og bag dem ved 200 grader i cirka 10 minutter, hold øje ikke alle ovne er ens.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.