Opskrift: den lækreste pestostjerne

Måske i har prøvet at bage stjernebrødet med kanel eller Nutella som en lækker sød dessert/kage? Denne udgave er med pesto og virkelig lækker som tilbehør til en suppe, salat eller tapas.

Jeg lavede den d. 31 til frokost med en kartoffelsuppe til, øvelse gør mester og lige her kom jeg til at komme lidt for meget pesto på i forhold til tykkelsen af dejen, men i kan da godt se at det skal ligne en stjerne ik?

Ingredienser til 1 stjerne:

25 gram gær

4 dl lunt vand

Cirka 600-650 gram mel (jeg brugte en kombi af hvedemel og fuldkorns spelt)

1 tsk groft salt

1 spsk god olie

Fremgangsmåde:

Opløs gær i vand, tilsæt salt og olie og derefter mel, alt efter hvilken meltype der bruges tilsættes mellem 600-650 gram, ælt godt igennem og mærk på konsistensen.

Den skal være fast, så den kan rulles ud, men selvfølgelig ikke tør.

Sæt til hævning 1 time, og del herefter dejen i 2-3 kugler og rul ud, min stjerne er kun lavet med 2 lag her, men den bliver også rigtig lækker og flot med flere lag.

Se evt. denne video for hvordan stjernebrødet skal laves, ellers forsøger jeg at forklare med billeder nedenfor 🙂

Start med at lav 2-3 kugler af brødet og find din pesto frem, købt eller hjemmelavet (opskrift på en god hjemmelavet, lige her)

Rul en kugle dej ud og tryk forsigtig en tallerken ned, så der lige kommer et omrids af den.

Kom pesto på, så det passer med tallerknen.

Kom endnu en udrullet dej ovenpå, gentag evt. de to trin, hvis flere lag.

Kom tallerknen på igen og skær rundt om den.

Sæt et glas på midten og begynd at skær dejen op, den skal ende i 16 dele, begynd med 4, altså kl. hel, halv, kvart over og kvart i, del så dem og del igen.

Drej nu de enkelte dele to gange og saml dem i enderne to og to, klem dem godt sammen, så de ikke deler sig i ovnen.

Bages ved 200 grader i cirka 15 minutter, hold øje, ikke alle ovne er ens.

Kan f.eks. spises med en hjemmelavet suppe, opskrifter her:

Cremet blomkålssuppe

Lækker tomatsuppe

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *