Opskrift: Nem køleskabsgrød

En sikker favorit herhjemme: En nem og lækker køleskabsgrød, som laves på få minutter aftenen før, og kommes i køleskabet, heraf navnet.

Molly My elsker den, kalder det “den lækre morgenmad”, der bliver altid spist op og det kan man ikke altid sige om hende og morgenmad i hverdagene, hun er ikke den største spiser før kl. 10….

Til 2 mindre portioner (rigeligt til os) skal bruges:

1 dl havregryn

3 spsk græsk yoghurt, skyr eller lign

1 dl mælk (komælk, mandel, soya eller hvad i kan li)

3/4 dl blandede frosne bær (eller friske)

1/2 mandler, frø, musli eller hvad man nu lige har

Evt. lidt honning eller vaniljepulver til sødme

Men brug hvad i har i skabet, evt. kan bær udskiftes med en most banan, honning med lidt hakkede dadler og lign. Altid skal den dog helst indeholde havregryn, yoghurt og mælk da det danner basen 🙂

Fremgangsmåde:

Bland det hele i en beholder med tilhørende låg aftenen før, rør godt rundt og sæt så på køl til næste dag. Hvis i bruger frosne bær som jeg, vil de være optøet næste morgen og kan moses/røres med ud i grøden.

Anret og pynt med müsli, frisk frugt, bær eller hvad i nu bedst kan li 🙂

Obs. nogle kan ikke li at bruge frosne bær, uden at koge dem op først, jeg gør det uden problemer, fryser dem selv eller køber økologiske.

Men hvis ikke i bryder jer om det, så giv dem et lille opkog og kom i, men sørg for at der ikke er så meget væske med, så bliver grøden for vandet, alternativt skær lidt ned på mælken.

Jeg glæder mig til at høre, hvad i og børnene syntes om den 🙂

En anden favorit er chiagrød, den kan i finde opskrift på, lige her.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.