Opskrift: Appelsinkage med chokoladestykker

En kage i bedste “Stop Madspild stil”, sagen er den at jeg havde nogle lækre økologiske appelsiner liggende, sagtige og lækre, men ret søde og jeg kan bedst li mine appelsiner syrlige.

Og bruges skulle de jo, det blev derfor denne kage som resultat, og da den blev virkelig lækker, må jeg her dele opskriften med jer.

Jeg tog mere eller mindre udgangspunkt i min opskrift på verdens bedste banankage, (opskrift, lige her) med lidt få ændringer.

Ingredienser:

3 æg

2 dl sukker

150 gram smør

1 dl presset appelsinsaft (cirka 2-4 appelsiner alt efter størrelse)

Revet skal fra en appelsin (husk den skal ikke være sprøjtebehandlet)

4 dl hvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniljepulver

100 gram hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Pisk smør, sukker, æg og vaniljepulver godt sammen, tilsæt appelsin saft og skal.

Sigt hvedemel og bagepulver sammen og til pisk forsigtigt, tilsæt til sidst den hakkede chokolade.

Jeg har bagt den i en rugbrødsform i cirka 1 time ved 175 grader, den kan med fordel bages i en mindre springform for at forkorte bagetiden.

 

Lad mig høre, om i ikke også syntes, at den er ret lækker 🙂

 

(Visited 70 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *