Seje Solomødre – Tine Andersen

Tag godt imod næste Seje Solomor, Tine Andersen.

Tine er en af mine følgere fra Instagram (mitlivsomsinglemor) som har så meget fint på hjertet, tag godt imod hende her:

Se tidligere indlæg med andre Seje Solomødre, lige her.

Fortæl kort om dig selv og din familie?

Jeg hedder Tine og er 38 (39 lige om lidt på valentinsdag) og er mor til Silja, som er født den 15. Sep 2012.
Vi bor i Helsingør i en lejelejlighed i et forholdsvist roligt område ud til grønne omgivelser og legepladser….
Jeg er uddannet pædagog i 2005 og har de sidste 11 år arbejdet på et socialpsykiatrisk bosted for voksne, som også ligger her i Helsingør.

Selvom jeg er indenfor psykiatri, så er jeg ikke fan af diagnoser – da jeg gerne vil se HELE mennesket! Dog kan en diagnose være en hjælp, så man bedre kan forstå menneskets reaktioner….
Det samme skete da jeg selv blev mor og ret hurtig opdagede, at min baby ikke var som alle andre – men alligevel ikke rigtigt fejlede noget! Men hun ville stort set aldrig sove – ville konstant ammes og græd rigtigt MEGET!!

Først længe efter – da hun var næsten 3 lykkedes det mig at finde ud, hvorfor hun var/er lidt anderledes end andre børn…. Silja har det træk, som man kalder “signalstærke børn”… og derefter forstod jeg alting m e g e t bedre og blev helt klart også en meget bedre mor.

Hvornår fik du solo mor titlen?

Hendes far og jeg gik fra hinanden i maj 2014 altså lige før Silja blev 2. Bruddet var meget hårdt – og helst ikke noget jeg vil mere ind på.
Men det var mit ønske og jeg har aldrig fortrudt det.

Hvordan hænger hverdagen sammen idag (deleordning etc….)?

Det første lange stykke tid boede Silja primært hos mig (fordi hun var så lille) og var ved hendes far, når jeg havde aftenvagter. (Ca 2-4 dage hveranden uge).
Som årene gik blev tiden ved hendes far sat lidt mere op og i sensommeren sidste år, startede vi op med at køre fast 7-7 med skift om mandagen efter børnehaven.
Ved jul og nytår skiftes vi – Dvs den der har hende juleaften har hende ikke til nytår og omvendt!

Hvordan er din relation til dit barn/dine børns far?

Min relation til hendes far er super god idag og har været det de sidste par år.
Vi er meget fleksible og træder til og hjælper hinanden ekstra ved sygdom og lign.
Og når jeg finder gode kup på Reshopper eller lign, henter hendes far det også gerne for mig, da jeg ikke har bil..

Hvad siger barn/børn til det hele?

Da Silja var så lille da det skete, kan hun ikke huske vi har boet sammen…
Men vi taler meget om det og hun er god til at sætte ord på…

Da hun var 2-3 år sagde pædagogerne i inst at hun ofte italesatte at hun savnede mig,Når hun var ved hendes far. Men det stoppede igen, da vi talte meget om, hvad det vil sige at savne.

Hvornår er det sværest?

Det er sværest når jeg er presset på arbejdet og har mange vagter i træk og dårlig samvittighed over, at Silja er mange timer i institution. Til gengæld har jeg altid hverdagsfridage, hvor vi så “kompenserer” og hygger max.

 Jeg synes også det kan være svært at være alene om alt – økonomi – alle de praktiske kedelige opgaver og ikke at kunne bede en anden tage over ved konflikter…
Nå ja – og når jeg så selv er syg!! Øv.. det er hårdt.. men nyder alting blir lettere jo ældre hun er blevet 😉

Hvornår er det lettest?

Det der er lettest er, at vi ku  er os to der skal tages hensyn til i hverdagen… det der med bare at kunne tage i Tivoli, når jeg har en hverdagsfridag.. jeg elsker den “symbiose” vi har sammen, når vi laver ting sammen.. hva enten det er at vaske tøj, tegne, lave perler, spille spil, tage i biografen, svømmehallen osv osv

Hvordan håndterer du/i bedst savnet?

Må ærligt indrømme jeg sjældent savner hende, når hun er ved hendes far… jeg tænker på hende h v e r dag – Men ved jo, at hun har det godt og får så meget andet ved ham, som jeg ikke kan give hende. Og så nyder jeg alt det ansvar jeg kan slippe!!!

Hvad er dit bedste råd til til en anden solomor?

Mit bedste råd må være – “Du gør det så godt du kan og det er GODT nok” og så slip den dårlige samvittighed de dage, hvor barnet har en lang dag i institution – og vær så nærværende som muligt på andre dage ❤️

Hvorfor tror du at det stadig i år 2018 kan være tabubelagt at være solomor??

Hvorfor det er tabubelagt! Jeg tror det bunder i, at det idag er blevet “lettere” at blive skilt og rent økonomisk at være alene, end det var tidligere… jeg har derfor hørt mange gange, at folk i parforhold ikke kæmper nok  – men bare går fra hinanden… 

Derfor mener nogen måske, at os der er alene-mødre er blandt dem, som gav for let op og ikke turde/ville kæmpe for forholdet….

Tusind tak Tine, fordi du ville være med, så fine og vigtige betragtninger og tanker du er kommet med her.

 

I kan følge Tine på Instagram, lige her.

 

Og ps. jeg har jo selv boet en del år i Helsingør, så var nød til at vælge det skønne billede med Kronborg i baggrunden, udfra de fine billeder Tine sendte mig.

 

(Visited 25 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *