Opskrift: Æblekage med groft nøddedrys

Min favorit kage/dessert er en gammeldags æblekage eller trifli, altså med lag af frugtmos, knas og flødeskum, jeg elsker det!

Gammeldags æblekage med nøddeknas

Denne er en lidt grovere variant af den klassiske æblekage, og en virkelig velsmagende udgave, hvis jeg selv må sige sådan 😉

Den laves på slum efter hvad jeg nu har i skabet af nødder, så prøv jer frem, tricket er ikke at lave det for finhakket.

Jeg har her brugt et par håndfulde mandler, valnødder og pekannødder, disse hakkes, gerne lidt groft og kommes så på en varm pande med lidt smør, en god håndfuld havregryn og en spiseskefuld akaciehonning.

Det hele ristes til det har fået lidt farve og duften bredder sig i køkkenet.

Og derefter laves lag skiftevis med mos, nøddeknas og flødeskum, et lille tip er at tilsætte et lag med frisk revet æble ovenpå mosen, det giver en dejlig frisk smag og lidt bid, men kan også sagtens laves uden.

Jeg kan også godt li min mos godt syrlig, men det styrer man jo selv alt efter hvilken type æble man bruger og evt. tilsætning af sukker, jeg søder gerne med en god vaniljestang.

Måske et hygge projekt til den kolde weekend?

 

(Visited 36 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *