Kyllingfrikadeller med rødbeder og havregryn

Kyllingfrikadeller med rødbeder og havregryn, en børnefamilie favorit 🙂

Hakket kød og retter med dette, er vist bare favoritter i børnefamilier, vi får hvertfald hver uge en ret som frikadeller, boller i karry, pasta med kødsovs og eller lasagne på menuen, heldigvis kan disse ting jo sagtens laves lækre og velsmagende og med grøntsager.

Her en favorit version af frikadeller lavet med hakket kyllingekød, revet rødbeder og havregryn, dem skal i prøve at lave.

Ingredienser til 10-15 frikadeller (alt efter størrelse)

500 gram hakket kyllingekød

2 rødbeder i mellem størrelse (meget fint revet)

1 æg

1-2 løg finthakket

1 dl havregryn

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Kom kødet i en skål og tilsæt æg, fint revet rødbede, hakket løg, havregryn og godt med salt og peber, rør godt sammen og steg på panden i olie til de er brune og gennemstegte, de kan evt. også brunes kort på panden og kommes i ovnen i 15 minutter ved 200 grader.

Desværre mister de det meste af den lækre røde farve når de bliver stegt, men smagen kan man ikke tage fra dem 😉

Tilbehør kan jo varieres i en uendelighed, her har vi lavet ovnbagte kartofler med revet parmesanost og kogt broccoli, men kogte kartofler, pasta eller en salat ville også være god til.

 

Flere børnefavoritter:

One pot pasta

Lækre og børnevenlige frikadeller (basis opskrift)

Grove pizzasnegle

Kylling med karry og kål

Cremet blomkålssuppe

Koldhævede mini pizzaer

Cheddar/broccoli toppe

 

(Visited 4 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *