3 dage gammel lasagne, så længe kan rester holde sig

Skal vi tale lidt om rester idag? I ved jo at vi kører en ret stram “Stop spild af mad’ politik her hjemme og får på en eller anden måde spist eller brugt langt de fleste rester.

Meget fryser jeg ned, men faktisk kan mad altså også godt holde sig ret lang tid i køleskabet, hvis man behandler det pænt, dvs. ikke lader det stå for længe på køkkenbordet inden det kommer på køl, kommer i en god tæt beholder, generelt holder køleskabet rent osv.

Her en 3 dage “gammel” lasagne, som jeg normalt ville have kommet i fryseren, men den kom i køleskabet, da Molly My selv sagde, kan vi ikke få det igen i morgen, mor?

Egentlig spiser vi meget sjældent det samme to dage i træk, så fryser jeg hellere ned eller bruger det til en anden ret, mange ting kan jo sagtens bruges i en anden ret og få et nyt udtryk og smagsmønster.

Men nu kom denne lasagne så i køleskabet, og pludselig havde vi andre planer og aftaler og fik denne ikke spist dagen efter eller dagen efter igen, men først efter 3 dage, og intet problem ting kan nemlig holde sig længere tid end man tro 🙂

Her til retningslinier, alle fundet hos Fødevarestyrelsen, Samvirke mm:

Kogte rester:

Kogte ris: 10 dage
Kogt pasta: 5 dage
Kogte kartofler: 6 dage

Kogte grøntsager:

Broccoli: 5 dage
Blomkål: 6 dage
Asparges: 6 dage
Grønne bønner: 6 dage

Tilberedte retter, både med og uden kød:

Kødsovs, sammenkogt ret mm. : 5-6 dage
Supper: 7 dage

 

Tilberedt kød og fisk:

Stegt kød, kylling mm. : 5 dage
Fisk, både kogt, stegt og dampet : 3 dage

 

 

Hvor længe gemmer i resterne, og er i ellers gode til at få dem brugt?

 

2 Comments
  1. Der var faktisk en del ting jeg blev overrasket over i din liste. Fx at ris kan holde sig i 10 dage. Der er ret vildt 🙂

    Herhjemme er det også meget lidt vi smider ud. Vi formår at bruge det meste.

    1. Det er sjældent at vi har egentlige rester af ris, pasta osv… Men en sammenkogt ret, suppe osv laver jeg gerne en stor portion af, det får næsten også mere og bedre smag af at stå et par dage 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.