Seje Solomødre – Nicole Baumann

Tag godt imod næste Seje Solomor, denne gang byder jeg velkommen til Nicole Baumann, som jeg “kender” fra Instagram, hvor hun har den mest inspirende profil, hvis ikke i alle kender den så følg golden_freckles, lige her.

Die Deutsche Version ist direkt unter dem Original

Nicole fortæller her sin inspirerende historie, som både tager afsæt i Danmark og Tyskland, hvor hun nu bor.

Derfor er dette indlæg også på tysk nederst, så Nicole kan dele det med sine følgere, bare rolig det er ikke mig der har været på spil her, jeg kan ikke et ord på tysk 🙂

Se tidligere indlæg med andre Seje Solomødre, lige her.

Fortæl kort om dig selv og din familie?

Mit navn er Nicole og jeg kommer fra Tyskland. Jeg er noget over 40 år. Fra 1997 til 2006 boede jeg i Aarhus. Jeg blev forelsket i Jens, som er musiker. Sammen har vi en søn, som hedder Felix. Han bliver snart 13!

Felix har 2 halvsøskene i Danmark. En storebror, som er 20 og en lillesøster, som er 8 år. Begge to er Jens’s børn, som han har med endnu 2 andre kvinder.

Da vi lærte hinanden at kende var hans førstefødte søn 3 år gammel og han var delefar til ham. Jeg fandt mig godt til rette i rollen som papmor. Han var jo sådan set “mit første barn” med Jens og vi har et tæt bånd, som knytter os rigtig meget sammen! Jeg synes faktiskt, at det her en den part af alt, som gør mig ked af det, fordi de 3 ikke har hinanden i nærheden.

Hvornår fik du solo mor titlen?

Solo mor titlen fik jeg i 2006. Nogle få måneder efter vi fik Felix, syntes hans far, at skulle have det lidt sjovt med andre damer. Det syntes jeg nu ikke så godt om og derfor flyttede jeg tilbage til Tyskland, alene med Felix.

Hvordan hænger hverdagen sammen idag (deleordning etc….)?

Jens bor i Danmark, vi bor i Tyskland. Når han har tid og råd kommer han og besøger os, og omvendt! Vores forhold er blevet bedre igen.

Men Jens er noget af en levemand, så det er ikke noget med at komme sammen igen. Men nogle gange synes jeg, at det ville vœre dejligt at bo i Danmark igen. Det ville også vœre noget nemmere for os, isœr for Felix og forholdet til hans far.

Felix går i 7. klasse, og jeg arbejde på kontor, 35 timer om ugen. Når skolen er fœrdig tager han hjem. Jeg kommer 1 time senere hjem end ham og han nyder tiden uden mig.

Hvad siger barn/børn til det hele?

Jeg har lige spurgt Felix: Han siger, at det er sådan det er – han har aldrig tœnkt over det.

Hvornår er det sværest?

Nu, hvor Felix kommer i puberteten er det ikke så let. Helt œrligt! Det kunne vœre godt med at have en far, som også forklarer, hvordan verden hœnger sammen!

Eller når jeg knokler og er meget trœt, og når han skal i seng, når jeg prøver at slappe af, helt alene, og så kommer han og hyler, fordi han har glemt at lave noget specielt, som han skal bruge i skole nœste dag….

Det er heller ikke sœrlig fedt nogle gange, når hans far er her og så nyder de to bare alting, og jeg kan bare ikke forstå, hvordan det kan vœre, at hans far er bare kongen og alt han laver er sejt…

Hvornår er det lettest?

Felix er slet ikke besvœrligt. Han hjœlper (når jeg beder ham) og han er god til at lave lektierne alene, når han kan gøre dem alene.

Hvordan håndterer du/i bedst savnet?

Jeg kunne godt tœnke mig en ny kœreste, ja. Men jeg kender slet ikke nogle veninder, som ikke har én, så det er lidt svœrt.. de bor alle langt borte, så det er ikke noget med at gå ud i byen,desvœrre!

Så derfor har jeg fundet Instagram for mig! Jeg elsker at male og at lave kunst! Så det gør jeg lidt i min fritid.

Hvad er dit bedste råd til en anden solomor?

Slap af! Og lyt til dit barn – også når det ikke siger noget!!!

Hvorfor tror du at det stadig i år 2018 kan være tabubelagt at være solomor?

Det ved jeg slet ikke! – Men jeg har følelsen, at jeg hele tiden skal bevise, at jeg er god nok, at mit barn er god nok! At jeg også kan lave det hele uden en partner.

Måske er der også nogle, der er misundelige, fordi vi kan klare det, og jeg har et job, at Felix ikke er en stakkel, som har en doven mor, som sidder og laver ingenting og lever af støtte – jeg ved det ikke…

 

Tak inspirerende Nicole, dejligt du ville være med i dette lille projekt! 🙂

Igen, hvis ikke i følger Nicole, så gør det, lige her. Nedenfor er blot et lille udsnit af hendes inspirerende univers.

Heißt die nächste Solo-Mama Willkommen, nämlich Nicole Baumann, die ich von Instagram „kenne“. Da hat sie das meist-inspirierende Profil, und wenn Ihr sie noch nicht kennt, könnt Ihr @golden_freckles hier folgen.
Nicole erzählt ihre inspirierende Geschichte, die in Dänemark und Deutschland vorgeht, wo sie nun lebt.
Erzähle kurz über dich und deine Familie?
Mein Name ist Nicole und ich komme aus Deutschland. Ich bin Ü40. Von 1997 bis 2006 habe ich in Århus gewohnt, wo ich mich in Jens verliebte, der Musiker ist.
Zusammen haben wir einen Sohn, der Felix heißt. Er ist gerade 13 geworden!
Felix hat 2 Halbgeschwister in Dänemark – einen großen Bruder, der 20 ist und eine kleine Schwester – sie ist 8 Jahre alt. Die beiden sind Jens‘ Kinder, die er mit zwei anderen Frau hat.
Als wir uns kennengelernten war sein erstgeborener Sohn 3 Jahre alt und Jens war „Teilzeit-Vater“ – eine Woche bei Mama/ eine Woche bei Papa. Ich fand mich gut zurecht in der Rolle als Papp-Mutter, wie man in Dänemark so schön sagt – Ersatzmutti.
Er war damit ja so zu sagen mein erstes Kind mit Jens und wir haben dadurch auch ein sehr enges Band, das uns verbindet!
Ich finde faktisch, das hier ist der Teil an der ganzen Sache, die mich echt traurig macht, da die 3 Geschwister nicht näher zusammen wohnen.
Wann bekamst du den Titel der Solo-Mutter?
Diesen Titel bekam ich 2006 – ein paar Monate, nachdem wir Felix bekamen, fand sein Vater, er könnte doch mal wieder Spaß mit anderen Frauen haben. Doch dies fand ich nicht so toll und ich zog zurück nach Deutschland, allein mit Felix.
Wie hängt euer Alltag zusammen?
Jens wohnt in Dänemark und wir wohnen in Deutschland. Wenn er Zeit hat und es finanziell geht, kommt er uns hier besuchen und umgekehrt! Unsere zwischenmenschliche Beziehung ist wieder ganz entspannt.
Aber Jens ist halt ein Lebemann, das heißt zusammenkommen tun wir in diesem Leben wohl nicht mehr. Aber manchmal denke ich schon, es wäre schön, wieder in Dänemark zu leben. Alles wäre (vielleicht) einfacher für uns, besonders auch für Felix und das Verhältnis zu seinem Vater.
Felix geht in die 7. Klasse, und ich arbeite 35 Std/Woche im Büro. Wenn die Schule aus ist geht er heim und ich komme eine Stunde später. Diese Stunde genießt er einfach ohne mich, indem er „chillt“ und/oder dann die Hausaufgaben schon macht.
Was sagt dein Kind zu all dem?
Ich habe Felix gerade gefragt: Er sagt, dass das einfach so ist wie es ist- er hat sich darüber noch nie Gedanken gemacht.
Wann ist es am schwersten?
Gerade jetzt, wo Felix in die Pubertät kommt, ist es nicht so leicht- ganz ehrlich! Da wäre es schon toll mit einem Vater, der auch mal erzählt, wie die Welt zusammen hängt!
Oder wenn ich den ganzen Tag gearbeitet habe und sehr müde bin, und er ins Bett soll. Ich liege auf dem Sofa und will mich ausruhen, ganz allein, und dann kommt er weinend an, weil er vergessen hat, noch etwas ganz Wichtiges für die Schule zu machen, was er am nächsten Tag unbedingt braucht…
Manchmal ist es auch echt nicht so toll, wenn sein Vater hier bei uns ist und die Zwei genießen einfach sich – zusammen. Ich kann es dann manchmal nicht ganz verstehen, dass sein Vater der König für ihn ist und alles, was er macht mega-cool ist…
Wann ist es am einfachsten?
Felix ist total umgänglich, einfach und lieb. Er hilft (wenn ich ihn darum bitte) und er macht seine Aufgaben selbst, wenn er kann.
Wie gehst du/geht ihr mit dem Vermissen um?
Ich könnte mir gut einen neuen Freund vorstellen, na klar. Aber ich habe keine single Freunde, es ist einfach bisschen schwierig, leider! Alle sind in einer Partnerschaft.
Deshalb habe ich auch Instagram für mich entdeckt! Ich liebe es zu malen und zu basteln, das ist eine meiner liebsten Freizeitbeschäftigungen.
Hast du einen guten Rat für andere Solo-Mamas?
Immer schön die Ruhe bewahren! Und höre immer auf dein Kind – höre ihm zu, auch wenn es nichts sagt!!
Warum glaubst du, dass es im Jahr 2018 immer noch ein Tabu ist, eine Solo-Mutter zu sein?
Ich weiß es nicht! Aber ich habe das Gefühl, dass ich ständig beweisen muss, dass ich gut genug bin und dass mein Kind auch gut ist! Dass ich auch alles ohne einen Partner schaffen kann.
Vielleicht sind auch welche eifersüchtig, weil wir es auch so schaffen. Ich gehe arbeiten und Felix ist kein armer Kerl mit fauler Mutter, die daheim sitzt, nichts macht und von Stütze lebt – ich weiß es nicht…
Danke, inspirierende Nicole, schön, dass du bei meinem kleinen Projekt mitgemacht hast:-)
Und nochmal, wenn Ihr Nicole noch nicht folgt, könnt Ihr dies genau hier. Oben seht Ihr nur einen kleinen Ausschnitt ihres inspirierenden Universes.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *