Kold blomkålssalat

Forestil jer en klassisk og frisk kold kartoffelsalat, blot lavet med blomkål i stedet for kartofler, det er så godt! Virkelig godt og spises præcis som den udgave med kartoflerne, vi spiser den gerne med et stykke grillet kød, laks eller frikadeller.

Ingredienser:

1 blomkåls hoved (mellem størrelse)

2 dl creme fraiche (jeg har brugt 18%)

1,5 spsk god mayonnaise (kan undlades)

0,5 tsk dijon sennep

1 budt radiser

1 budt finhakket forårsløg eller alternativt alm. løg

Purløg og ærter efter smag (jeg kan godt li mange ærter i)

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Kog blomkål i mindre buketter, cirka 5-7 minutter, må ikke blive for blødt, så afhænger lidt af hvor store stykker i koger det i.

Lad det køle af, bælg imens ærterne, skær radisser i skiver og snit forårsløg.

Rør cremefraiche med mayonaise, sennep og forårsløg, smag til med salt og peber.

Vend det over afkølet blomkål og tilsæt ærter og klippet purløg.

Jeg tør næsten love, at i også vil elske denne udgave :-)

 

(Visited 500 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Haps, hvor ser det godt ud 😛
    Jeg bruger næsten samme opskrift når jeg laver kartoffelsalat, men jeg tilsætter altid små stykker syltede asier eller syltede agurker, hvis jeg ikke lige har asier. Det giver en god sur/sød-lighed til dressingen 😊
    Kh Rikke

  • Jeg er svært glad tomat salat. En virkelig simpel salat, men med friske modne tomater er den helt eminent i sin enkelthed.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *