Bæredygtige alternativer

 

Indeholder reklame

For mig er bæredygtighed mange ting, det kan dels være den måde et produkt er produceret på, herunder materialer, men også arbejdsvilkår, transport og forpakning, og så selvfølgelig desuden den både vi forbruger på, forstået på den måde at for mig er det også yderst bæredygtigt at købe klassiske kvalitets produkter, som kan holde i mange år.

Jeg er ikke sort/hvid og 100% i min tilgang, det kan jeg simpelthen ikke endnu, vi har både plastiklegetøj, køber highstreet osv, men jeg tænker alligevel over det og gør flere og flere små tiltag i hverdagen, ligesom Molly My også gør.

Ovenstående er blot lidt små eksempler, på hvor det er muligt at være bæredygtig for os, uden der gåes på kompromis med kvalitet og funktion, f.eks.

Blazer fra Schulz By Crowd, en klassisk sort blazer, som kan være i mit skab mange år frem, den kan bruges på kryds og tværs med andet jeg har, men også både som overgangsjakke eller indendørs.

Schulz By Crowd har i forvejen en bæredygtig profil og 3 hovedfokus punkter: Tidsløse designskvalitetsprodukter med lang levetid – respekt for miljø og de mennesker, der er involveret i produktionen.

Find blazeren hos Normas på Vesterbro eller online, lige her.

Body wash fra Kiehl’s, og hvordan kan en body wash så være bæredygtig tænkes måske nu? :-)

Denne er 100% bionedbrydelig, med 95% ingredienser af naturlig oprundelse og 100% bionedbrydelige ingredienser, flasken er fremstillet af 100% genbrugsmaterialer.

Vi kan jo ikke undgå plast i vores hverdag, men vi kan hvertfald sørge for at sortere korrekt så det der kan genbruges gør det.

Men Kiehl’s går også lige skridtet videre og og har et ‘Recycle and be rewardes’ program, hvor man bliver belønnet med et full size produkt når man afleverer 10 tomme Kiehl’s emballager i butikkerne, mange bække små ik?

Find body wash, lige her.

Bambus sugerør fra My Fair Shop, egentlig kan man undgå at bruge sugerør i de fleste tilfælde, for at undgå plastforbruget, altså når man er ude så bare sig nej tak, ligesom man kan sige nej tak til plastlåg på kaffe osv.

Men nogle juice, smoothies osv, er bare bedst med sugerør og her prøver vi så vidt muligt at bruge disse lavet af bambus, de vaskes og kan dermed genbruges mange mange gange.

Find sugerør, lige her.

Strikket hue fra Coffee Beanies, den er strikket af kvindelige kaffebønder fra Burundi. Ved at strikke blot en enkelt hue om ugen kan kvinden fordoble familiens månedlige indkomst.

Den er strikket i 100% bæredygtig merinould, desværre tror Molly My mere det er hendes end min :-)

Huen kan købes i mange varianter, hos Normas på Vesterbro eller online, lige her.

Karklude fra Humdakin, for at undgå microplast har vi de seneste år brugt strikkede karklude, disse er vasket og brugt mange mange gange og myten omkring at de ikke suger så godt som dem i engangs udgaverne, passer altså ikke.

Find karklude, lige her.

Net fra Homeyness, det altid at have et net i tasken, gør at der kan spares rigtig mange plastposer, det er både godt for miljøet og økonomien.

Dette smukke er fra Homeyness og er ikke lige det jeg bruger når der skal handles stort ind i Netto, der bruger jeg mere et stort kanvas et. Men dette er godt til små indkøb og eller andre ting vi køber.

Find net, lige her.

 

Hvordan forholder i jer til bæredygtighed i hverdagen?

(Visited 11 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *